Jan van Teeffelen voorzitter Raad van Commissarissen GIBO Groep

Persbericht van GIBO Groep Accountants & Adviseurs

Per 1 april 2011 heeft Ben van het Erve afscheid genomen als voorzitter van de Raad van Commissarissen van de GIBO Groep, waar sinds 1 januari advies- en accountantsorganisatie Flynth ook deel van uitmaakt. Jan van Teeffelen volgt hem op als voorzitter.
Jan van Teeffelen (62) is geboren in het Noord-Brabantse Lith. Tegenwoordig is hij woonachtig in Sint Michielsgestel. Hij woont samen en is vader van twee kinderen die op zichzelf wonen. Sinds 1968 is Van Teeffelen werkzaam bij de Rabobank Groep, in verschillende functies, onder meer als controleleider bij de Accountantsdienst. Als directeur was hij verantwoordelijk voor een aantal fusie- en integratietrajecten en een reorganisatie in het begin van de jaren '90. Op het gebied van automatisering heeft Jan van Teeffelen als algemeen directeur bij Rabobank Computerdiensten (Agridata) de nodige bestuurservaring opgedaan. Van 1991 tot 1994 bekleedde hij bij N.V. Interpolis de functie van adjunct-directeur Organisatie & Automatisering. In zijn huidige functie is hij regiodirecteur Zuid Nederland bij Rabobank Nederland. Van Teeffelen maakt sinds 2007 deel uit van de Raad van Commissarissen van de GIBO Groep.
Sterke maatschappelijke positie
Ben van het Erve is agrarisch ondernemer. Hij kijkt tevreden terug op twintig jaar voorzitterschap: "Als Raad van Commissarissen hebben we de GIBO Groep zien groeien van een omgerekende omzet van 25 miljoen euro in 1991 naar een geschatte omzet van 180 miljoen euro in 2011 en qua personeel van 600 naar 2.200 medewerkers. De fusie met Flynth zie ik hierin als één van de hoogtepunten. Maar minstens zo belangrijk is de positie die de organisatie heeft ingenomen in het maatschappelijk veld als evenwichtige en vertrouwenswekkende accountantsorganisatie. Die positie heb ik over de afgelopen twintig jaar continu versterkt zien worden, getuige ook de hoge scores van de GIBO Groep in onafhankelijke onderzoeken naar klant- en medewerkerstevredenheid de afgelopen vijf jaar. Als Raad van Commissarissen hebben we erop toegezien dat de organisatie heeft vastgehouden aan haar coöperatieve structuur en dat is een solide basis gebleken voor het huidige succes van de organisatie."
Inspraak door klanten structureren
Jan van Teeffelen neemt nu de voorzittershamer over. Over zijn persoonlijke doelstellingen in deze functie zegt Van Teeffelen: "Voor de komende vijf jaar moet de organisatie een aantal doelen halen. Allereerst de integratie. Het fusieproces tussen GIBO Groep en Flynth moet leiden tot een organisatie die 'lean en mean' is, die haar dominante positie in de markt goed weet om te zetten in medewerkers- en klantenbinding en omzetgroei. En dat in een complexe markt: de accountancymarkt groeit niet, dus moet de omzetgroei worden weggehaald bij de concurrentie. Er is gekozen om verder te gaan als Flynth. Een nieuwe, frisse nieuwe naam. Maar het vergt nog een forse inspanning om de naamsbekendheid op het gewenste niveau te brengen. Een andere beleidsdoelstelling is om de coöperatieve structuur van de organisatie op te poetsen. Bijvoorbeeld door de feedback en inspraak van klanten verder te structureren. Dat geeft een extra dimensie. Bij de Rabobank was dit een heel proces. Klanten hebben wat te zeggen, dus moet je als organisatie goed leren luisteren."
Sinds 1 januari is Flynth onderdeel geworden van de GIBO Groep. De combinatie GIBO Groep & Flynth is de grootste nationale aanbieder van accountants- en adviesdiensten voor het MKB en de agrarische sector, met circa 35.000 klanten, 2.300 medewerkers, 80 vestigingen en 180 miljoen omzet. Op termijn zal de organisatie de naam Flynth aannemen. De coöperatieve structuur, waarbij het eigendom van de organisatie in handen is van de Stichting Beheer GIBO Groep, is gewaarborgd.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl. Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*
*

Links:
http://www.gibogroep.nl



Razende Robot Reporter