Gemeente Barneveld


Barneveld op top 3 van MKB-vriendelijkse gemeenten van Gelderland

De gemeente Barneveld is door ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf uitgeroepen tot één van de drie MKB-vriendelijkste gemeenten van Gelderland. De gemeente Barneveld scoort vooral op het terrein van communicatie, beleid en de lokale lastendruk voor ondernemers. MKB-Midden maakte de uitslag bekend tijdens het Ondernemerscongres Arnhem-Nijmegen. Met de prijs wil de ondernemersorganisatie gemeenten stimuleren om hun ondernemersklimaat te verbeteren.

Een goed economisch beleid draagt bij aan een optimaal ondernemersklimaat. De afgelopen periode zijn alle Gelderse gemeenten langs de meetlat gelegd. Landelijk hebben 16.000 ondernemers meegedaan aan het onderzoek en alle gemeenten beoordeeld op de aspecten lokale lasten, communicatie, beleid en imago. De gemeente Barneveld scoorde een 7,1. De gemeente Barneveld staat daarmee op de eerste plaats van de gemeenten in de Regio FoodValley.

Ondernemersloket Barneveld
De verkiezing is voor MKB-Midden een belangrijk handvat om met gemeenten in Gelderland te spreken over hun dienstverlening richting ondernemers. Sinds de vorige verkiezing in 2008 (toen Barneveld op de 16e plaats eindigde) zijn verschillende verbeteringen doorgevoerd. In veel gevallen, ook in Barneveld, zijn de APV's (Algemeen Plaatselijke Verordeningen) vereenvoudigd en is de digitale communicatie verbeterd. De gemeente Barneveld heeft een fysiek en digitaal Ondernemersloket Barneveld ingericht om bedrijven te informeren en te adviseren op het gebied van ondernemen. Het Ondernemersloket Barneveld is één toegankelijk loket waar ondernemers terecht kunnen met al hun vragen op het gebied van ondernemen, vestigen, uitbreiden of verhuizen. Daarnaast participeert de gemeente Barneveld in het project "Start Smart" van de Kamer van Koophandel. Naast de actieve informatie en advisering aan ondernemers, richt de gemeente Barneveld zich in het bijzonder ook op de toeristische en recreatieve sector. Daarvoor is een Toeristisch Aanjaagteam opgericht dat ervoor zorgt dat ondernemers elkaar kennen en dat initiatieven en activiteiten voor inwoners en toeristische gasten worden geïnitieerd.

Meer informatie
Het Ondernemersloket Barneveld is bereikbaar via telefoonnummer 0342-495888 of via de website van het ondernemersloket: www.ondernemersloketbarneveld.nl.
Meer informatie over het onderzoek van MBK-Midden is te vinden op de site www.mbkmidden.nl.

* Ranglijst Gelderland MKB-vriendelijkste gemeente 2011.pdf

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, e-mail: info@barneveld.nl