Universiteit van Amsterdam

Gepubliceerd op 25 mei 2011

Centrum voor ondernemerschap ACE wint EU-onderscheiding

Gepubliceerd op 25 mei 2011

Het Amsterdam Centre for Entrepreneurship (ACE) heeft bij de 2011 European Enterprise Awards de prijs in de categorie `Investeren in talent' gewonnen. Het centrum ontving de onderscheiding tijdens een ceremonie in de National Gallery in Boedapest in aanwezigheid van de Europese Commissaris voor Industrie en Ondernemerschap Antonio Tajani. ACE is een samenwerking tussen de Hogeschool van Amsterdam, de Vrije Universiteit en de UvA.

De European Enterprise Awards werden dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt. In totaal dongen 399 projecten uit 29 Europese landen mee op nationaal niveau. Uit die 399 projecten, werden er 54 geselecteerd om deel te nemen op Europees niveau. ACE behoorde uiteindelijk tot de zes prijswinnaars.

De European Enterprise Awards worden sinds 2006 georganiseerd door de Europese Commissie voor het zoeken naar en erkennen van uitmuntendheid bij openbare instellingen bij het aanmoedigen van ondernemerschap en kleine bedrijven op landelijk, regionaal en lokaal niveau. Elk jaar doen meer dan 300 initiatieven in elk van de deelnemende landen (de EU-lidstaten en Noorwegen) mee aan de landelijke ronden van de wedstrijd.

Over ACE

ACE wil middels onderwijs en onderzoek het ondernemersklimaat in Nederland stimuleren en probeert wetenschap en praktijk te verbinden. Directeur is Mirjam van Praag, hoogleraar Ondernemerschap en Organisatie aan de UvA.