Gemeente Brummen


Wmo-raad houdt Breed Overleg

(Oorspronkelijke publicatie datum: 16-05-2011)

De Wmo-adviesraad nodigt u uit voor een Breed Overleg over de invulling van de Wet maatschappelijke ondersteuning in Brummen en de gevolgen van de forse bezuinigingen op sociaal gebied. Het Breed Overleg vindt plaats op woensdagavond 25 mei aanstaande. Locatie is De Vroolijke Frans in Brummen/Broek. Aanvang 19.30 uur.

Iedereen moet mee kunnen doen. Dat is het uitgangspunt van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Deze wet zorgt voor hulp en ondersteuning bij langdurige ziekte, een handicap of ouderdom. Gemeenten spelen een belangrijke rol in de uitvoering van deze wet. Ook in Brummen is dat zo. De Wmo-adviesraad adviseert het gemeentebestuur van Brummen hierbij.

Meer doen, minder geld
De komende tijd zullen meer onderdelen van het rijksbeleid, zoals AWBZ-voorzieningen, bij de gemeente komen te liggen. Tegelijkertijd hebben we te maken met forse bezuinigingen op bijvoorbeeld de Bijstandswet en de Wajong. We moeten dus met minder middelen meer taken gaan uitvoeren. Hoe gaan we dat doen? Komt het uitgangspunt dat iedereen mee moet kunnen doen niet onder druk te staan? Hoe kunnen we voorzieningen in stand houden? Welke rol speelt u hierbij als inwoner van de gemeente Brummen? Aan al deze onderwerpen besteedt de Wmo-adviesraad aandacht tijdens het Breed Overleg op 25 mei aanstaande. U bent vanaf 19.30 uur van harte welkom in café-restaurant De Vroolijke Frans aan de Knoevenoordstraat in Brummen.

Heeft u problemen om hier te komen? Bel dan: (0575) 561392. Voor meer informatie kijkt u op www.wmoraadbrummen.nl.