Ingezonden persbericht


Mobiele app Het Verkeer Pro biedt gratis fileinformatie, actuele flitsers en weer-update

Vanaf nu is de vernieuwde mobiele applicatie Het Verkeer Pro voor iedereen met een Android-telefoon gratis te downloaden. Dit programma toont een persoonlijk overzicht van de actuele files, flitsers en de weersomstandigheden.

Het Verkeer Pro houdt u via telefoon of tablet overal en gratis op de hoogte van de omstandigheden op de weg en wil daarbij vooral overzichtelijk en snel zijn. Het is mogelijk om voor het file-overzicht voorkeurswegen op te geven zodat u alleen relevante wegen op het scherm ziet. De flitsers zijn in A- en N-wegen geordend, de weerkaartjes tonen de actuele weersomstandigheden in Nederland en de verwachtingen voor de korte termijn.

Het Verkeer Pro wordt met handzame widgets geleverd die gebruikers van de app op het startscherm van hun telefoon kunnen plaatsen: deze tonen de actuele files en ook flitsers op de route in één oogopslag zonder de app te hoeven starten. Wie bovengenoemde gratis functionaliteit nog verder wil uitbreiden met zaken als automatische verversingsintervallen en specifieke flitserselectie kan deze middels een kleine 'in-app' betaling ontsluiten.

Het Verkeer Pro voor Android bouwt voort op de gewone versie van 'Het Verkeer' (samen inmiddels meer dan vijftigduizend keer gedownload), waarbij deze Pro-versie een donkere batterijsparende vormgeving heeft en specifiek is gericht op gebruik in de auto. 'Het Verkeer' is licht van kleur en is er ook voor treinreizigers, fietsers en voetgangers. Ook is er reeds een Windows Phone 7-versie van Het Verkeer beschikbaar.

Het Verkeer Pro is gratis te downloaden via de Android Market (directe link: https://market.android.com/details?id=com.hetverkeer.info.pro&feature=search_result).