Ingezonden persbericht



LIBÉMA EN NATIONAAL OPVANGCENTRUM PAPEGAAIEN TEKENEN INTENTIEOVEREENKOMST VOOR VERPLAATSING NOP NAAR DIERENRIJK

Opvangcentrum wordt onderdeel van uitbreiding Dierenrijk op Landgoed Gulbergen

Rosmalen, woensdag 25 mei 2011 - Libéma en het Nationaal Opvangcentrum Papegaaien (NOP) hebben gistermiddag de intentieovereenkomst getekend met betrekking tot overname van het NOP door Libéma. Hiermee is de eerste stap gezet die moet leiden tot verplaatsing van het opvangcentrum naar Landgoed Gulbergen. Hierdoor wordt het NOP onderdeel van Dierenrijk in Nuenen, een van de zeven dagattracties die tot het concern behoren. Belangrijkste reden voor deze verplaatsing is dat uitbreiding van het NOP op de huidige locatie onmogelijk is.

Libéma, exploitant van onder meer Libéma Vakantieparken, diverse dagattracties en beurzen- en evenementenlocaties in Nederland, heeft gistermiddag overeenstemming bereikt met het NOP over overname van het NOP. De overname hangt samen met de verplaatsing van het Nationaal Opvangcentrum Papegaaien. Het opvangcentrum - dat onder meer de zorg en opvang van papegaaien en andere kleine dieren als uitgangspunt heeft - wordt namelijk van de huidige locatie in Veldhoven in zijn geheel verplaatst naar Dierenrijk in Nuenen. Het NOP heeft als streven haar activiteiten in de toekomst uit te breiden. De mogelijkheden voor uitbreiding op de huidige locatie zijn nihil. De verplaatsing van het NOP gaat gepaard met de uitbreidingsplannen van Dierenrijk op Landgoed Gulbergen waarover Libéma met diverse partijen in onderhandeling is. Het NOP zal in het nieuw te realiseren parkgedeelte op Landgoed Gulbergen zijn bestemming vinden. Wanneer dit exact gaat plaatsvinden is afhankelijk van diverse randvoorwaarden, zoals de wijziging van het bestemmingsplan op het Landgoed Gulbergen.

Stichting NOP
De Stichting Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien is een opvangcentrum voor alle exotische vogels, maar voornamelijk papegaaiachtigen. Sinds 1987 zorgt de stichting voor de opvang en verzorging van papegaaien die bij hun eigenaar niet meer te handhaven zijn. Naast gezonde vogels, worden hier ook zieke, zwakke en gestreste papegaaiachtigen ondergebracht. Tevens zorgt het NOP voor de opvang van dieren uit beslagname door overheidsinstellingen, zoals de Douane en de Algemene Inspectiedienst. Sinds de oprichting van Stichting NOP zijn er duizenden dieren opgevangen, waaronder papegaaiachtigen, apen, roofvogels en vele andere gevleugelde dieren.
---

Noot voor redacties



Ingezonden persbericht