Gemeente De Marne


Themabijeenkomst Valpreventie op 26 mei 2011

Ouderen lopen meer risico om te vallen dan jongeren Veel ouderen worden met het stijgen der jaren angstiger om te vallen. Dit is niet geheel onterecht natuurlijk; de kans op een botbreuk is groot. Iedere 4 minuten raakt een 55-plusser gewond door een val! Jaarlijks worden 88.000 ouderen behandeld in een ziekenhuis.

Welke risico's loopt u om te vallen? Wist U bijvoorbeeld dat: Ruim de helft van de ongevallen in en om het huis plaatsvindt? De vaste trap, woonkamer, slaapkamer, toilet, badkamer of douche en de keuken bovenaan staan in de top tien van de "valongelukken".
Veel ouderen vragen zich af hoe zij zelf de kans om te vallen kunnen verkleinen. Maar ook wat zij zelf kunnen doen om het lopen te verbeteren. Heeft U die vraag ook?

Meld u dan aan voor de Themabijeenkomst Valpreventie Het welzijnswerk De Marne organiseert samen met Thuiszorg Groningen deze bijeenkomst. U leert er o.a. hoe u gebruik kunt maken van hulpmiddelen. Bovendien krijgt u tips om uw eigen woning "valveiliger" te maken.

U kunt zich opgeven vóór 10 mei bij het welzijnswerk. Telefoon 0595-421027 begin_of_the_skype_highlighting 0595-421027 end_of_the_skype_highlighting Wij organiseren deze bijeenkomst voor alle 55+ inwoners van De Marne. U bent welkom in het prachtige en nieuwe Ontmoetingspunt van Eenrum, J.J. Willingestraat 9.

De bijeenkomst vindt plaats op 26 mei. Aanvang 10.00 uur. De toegang is gratis.

Leens, 28 april 2011.