Gemeente Ermelo


Telgterweg weer open

Vanaf donderdag 26 mei wordt de Telgterweg weer opengesteld. De weg is een tijd afgesloten in verband met de aanleg van fietspaden. Tijdens de afsluiting waren diverse bedrijven, ondernemers, woningen en de aanliggende straten slecht of niet bereikbaar. Vanaf donderdag zijn de Telgterweg en de omliggende wegen weer bereikbaar via de normale route.

De fietspaden langs de Telgterweg maken deel uit van de fietsverbinding van en naar het pontje van Horst, waarvan veel scholieren dagelijks gebruik maken. Door het realiseren van dit fietspad is er nu een goede en veiligere fietsverbinding tussen Telgt en Ermelo ontstaan.

Welke werkzaamheden zijn uitgevoerd?

* Aan de oostzijde van de Telgterweg, van de Zeeweg tot de Nijkerkerweg, is een vrijliggend fietspad gekomen.
* In buurtschap Telgt, van de Nijkerkerweg tot ca. 100 meter voorbij de Telgterengweg, zijn aan weerszijden van de Telgterweg rode fietstroken gecreëerd.

* Net voorbij de Telgterengweg tot aan de Oude Nijkerkerweg liggen nu aan weerszijden van de Telgterweg, vrijliggende fietspaden.
* Er zijn snelheidsremmende maatregelen gekomen door de aanleg van plateaus op de Zeeweg, Nijkerkerweg, Telgterweg en Telgterengweg.
* Verder geldt er op de Zeeweg en Nijkerkerweg een adviessnelheid van 30 km/uur.

In augustus worden de fietspaden aan de Telterweg officieel en feestelijk geopend, dit gebeurt in aanwezigheid van omwonenden, ondernemers en betrokken partijen. De gemeente Ermelo start eind augustus met de aanleg van de fietspaden aan de Oude Telgterweg. Hierdoor kan opnieuw verkeershinder ontstaan, omwonenden en weggebruikers worden hierover tijdig geïnformeerd.