Burgemeester opent uniek sprookje in Groningen

Persbericht van Stichting de Belevenis

Op donderdagochtend 26 mei 2011 opent burgemeester Rehwinkel samen met Commissaris van de Koningin de heer Van den Berg de Belevenis in Groningen. De Belevenis is een reizend uitgaanscentrum voor mensen met een ernstige meervoudige handicap en diep dementerende ouderen. Het evenement staat tot en met 3 juli 2011 op het terrein van sportpark Vinkhuizen in Groningen.
Uitgaan voor mensen met een ernstige meervoudige handicap en diep dementerende ouderen is niet vanzelfsprekend. De Belevenis brengt hier verandering in met een uitgaansevenement waar iedereen binnen zijn of haar mogelijkheden een fantastische dag kan beleven. In een tent van zestienhonderd vierkante meter zijn alle nodige zorgvoorzieningen voorhanden zodat de bezoekers grenzeloos kunnen ervaren, ontdekken en beleven. Zij maken kennis met acht sprookjesachtige themawerelden, waaronder een onderwaterwereld, een oosterse wereld en een tropische wereld. De decors en attracties stimuleren de zintuigen: horen, zien, ruiken, voelen en proeven. Daarnaast kunnen onze gasten meedoen aan het belevingstheater, is er een massageruimte en kan er heerlijk gegeten worden in ons restaurant.
De Belevenis biedt dagelijks plaats aan dertig gasten en begeleiders. Er zijn speciale dagen voor kinderen, volwassen en ouderen. Toegangskaarten zijn nog te boeken via op www.debelevenis.nl

Initiatief en organisatie
Stichting de Belevenis is in april 2008 opgericht om te voorzien in een groeiende uitgaansbehoefte van dementerende ouderen, mensen met een ernstige verstandelijke beperking en hun omgeving. De Belevenis opende in april 2009 voor het eerst met groot succes haar deuren in Amsterdam. Tot 2012 reist de Belevenis door Nederland. Dit wordt mogelijk gemaakt door de NSGK voor het gehandicapte kind, Stichting DOEN en de Sponsor Bingo Loterij.

Bezoekadres Belevenis Groningen: sportpark Vinkhuizen, Zilverlaan 10, 9743 RK Groningen.

De Belevenis Groningen is mede mogelijk gemaakt door: Stichting DOEN - Sponsor Bingoloterij, NSGK voor het Gehandicapte Kind, VSBfonds, Provincie Groningen, Gemeente Groningen, Groningen Promotie, Ve-Ga fonds, Skan fonds, FONDS verstandelijk gehandicapten, Vebego Foundation, Hago, Fonds NutsOhra, SNS fonds Eemsmond, Rabobank, Gas Terra, Gasunie, Freia Holding BV, Commissie voor spijsuitdeling, Zorgplein Noord

Links:
http://www.debelevenis.nl

Noot voor redacties


Stichting de Belevenis

Noot voor de red actie (

Razende Robot Reporter