Gemeente Almere

Burgemeester Jorritsma reikt DNA pakketjes uit

26-05-2011 | Start: 11:15 | Eind: 12:00 | Locatie: Stadhuis, kamer van de burgemeester

Burgemeester Jorritsma overhandigt donderdag 26 mei pakketjes SelectaDNA aan de twee Almeerders die als eerste de subsidie inbraakpreventie hebben ontvangen. Sinds 1 maart dit jaar kunnen Almeerders met een koopwoning gebruik maken van de subsidie voor preventiemaatregelen tegen woninginbraak. Inmiddels zijn er al 100 subsidieaanvragen verwerkt.

SelectaDNA
In het pakketje SelectaDNA zit een speciaal middel waarmee waardevolle spullen in huis gemerkt kunnen worden. Het is een onzichtbare stof die een uniek nummer bevat. Dat nummer is gekoppeld aan de eigenaar. Bij een inbraak kunnen de gestolen spullen door de politie snel worden herkend en aan de eigenaar worden teruggeven. Omdat een inbreker op die manier tegen de lamp loopt wordt de kans op woninginbraken kleiner. In andere steden zijn de resultaten positief.

Alle woningeigenaren die gebruik maken van de subsidie ontvangen binnenkort een pakketje SelectaDNA. Daarnaast verspreidt de politie pakketjes in straten waar meer dan gemiddeld ingebroken wordt. Meer informatie over de werkwijze van SelectaDNA is te vinden op www.selecta-dna.nl.

Subsidie inbraakpreventie
Als aan de voorwaarden van de subsidieregeling voldaan wordt kan 50% van de gemaakte kosten gedeclareerd worden bij de gemeente tot een maximum van 400 euro per woning. Alleen facturen van na 28 februari 2011 worden geaccepteerd. De beschikbare gelden zijn niet onbeperkt, maar op dit moment is er nog voldoende subsidiegeld beschikbaar.

Woningeigenaren kunnen gratis preventieadvies krijgen bij Veiligheidszorg Almere, telefoonnummer 036 5486397. Meer informatie over de subsidie is te vinden op www.veiligalmere.nl. Connexxion-banner naar actiepagina chipkaart voor 1.50 euro