Haven Amsterdam

Realistische oefening op het Noordzeekanaal

25 mei 2011
Haarlem - Veiligheidsregio Kennemerland organiseert donderdag 26 mei 2011 een realistische oefening op het Noordzeekanaal in samenwerking met de politie, de waterpolitie van de KLPD, Haven Amsterdam en Rijkswaterstaat Noord-Holland. Het incident wordt met behulp van figuranten en materieel zo realistisch mogelijk in scene gezet. Deelnemers worden kort van tevoren geïnformeerd over het precieze scenario. De oefening begint om 19.00 uur en eindigt rond 22.00 uur. In totaal werken ongeveer 100 personen mee aan de oefening.

Doel van de oefening

Het doel van de oefening is de multidisciplinaire samenwerking en communicatie tijdens een groot incident op het Noordzeekanaal te testen en eventueel te verbeteren. Met deze oefening wil de VRK de deelnemers inzicht geven in de specifieke aspecten met betrekking tot crisisbesluitvorming op het niveau GRIP* I en II, zoals het hanteren van vergaderstructuren en procesafspraken. Op basis van de evaluatie wordt bepaald of verdere training of procedurele afspraken nodig zijn.

Veiligheidsregio Kennemerland

Bij een ramp, een grote brand of ernstig ongeluk in onze regio komt de Veiligheidsregio Kennemerland (VRK) in actie en coördineert de inzet van brandweer, GGD (ambulance), politie en betrokken gemeenten. De VRK zorgt er ook voor dat hulpverleners zijn voorbereid op hun taken tijdens de rampenbestrijding en crisisbeheersing. Hierbij werkt de VRK samen met een groot aantal bedrijven en organisaties, waaronder Haven Amsterdam en Rijkswaterstaat, die ingezet worden afhankelijk van wat de situatie vraagt aan kennis, mensen en materieel.

Meer informatie?

Anja Vonk, persvoorlichter Haven Amsterdam: 020 - 523 48 75 anja.vonk@portofamsterdam.nl