Nieuw Twitterplatform Luchvaarttweets: #aswolk in 140 karakters


Kersvers twitterplatform www.luchtvaarttweets.nl biedt in één oogopslag dé actualiteiten in de Luchtvaart. Ontwikkelt door Platform Duurzame Luchtvaart i.s.m. Fundament All Media.

UTRECHT, 20110527 -- Dat twitter een koploper is in het verschaffen van een eerste nieuwsbehoefte blijkt opnieuw uit de huidige discussie rondom de aswolk. Vandaag is de website LuchtvaartTweets.nl gelanceerd, een online twitterplatform waar een helder overzicht ontstaat van de actuele discussie rondom het interessegebied ‘luchtvaart’. Via Luchtvaarttweets.nl wordt duidelijk wat stakeholders, opinieleiders en deskundigen uit de sector, overheden en media over relevante onderwerpen binnen de luchtvaart twitteren.

Wat is LuchtvaartTweets?

Er wordt heel wat afgetwitterd op het gebied van de luchtvaart. Van ‘ik ben mijn bagage kwijtgeraakt op Schiphol’ tot problemen met de ‘aswolk’. Het twitterplatform Luchtvaarttweets.nl filtert uit deze constante stroom tweets de voor de luchtvaart meest relevante tweets op basis van keywords. Het platform geeft daardoor een helder overzicht van de trends en discussies binnen de luchtvaart.

Waarom deze site?

Luchtvaart is op twitter een veel besproken onderwerp. Dit brengt ook veel verschillende inzichten met zich mee. LuchtvaartTweets.nl levert een bijdrage aan de transparantie van de discussie en zet helder de verschillende afzenders en onderwerpen  naast elkaar. Het biedt de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te komen en de trends en issues te volgen rondom de luchtvaart.


Voor wie is de site?

LuchtvaartTweets.nl richt zich op geïnteresseerden in de luchtvaartwereld. In het bijzonder diegene die zijn mening  baseert op verschillende invalshoeken en op deze wijze een beeld vormt over  de branche. Dit zijn zowel spelers in de sector, het bedrijfsleven, de overheid, de media en belangstellenden in het algemeen.





Fundament All Media