Gemeente Tilburg

Persbericht
26 mei 2011

Bewoners aan de slag in eigen wijk bij Werkpunt

Bemiddeling naar werk vanuit Werkpunt in Kruiden- en Kleurenbuurt

Het Werkpunt in de Kruiden- en Kleurenbuurt wordt een plek waar werk en leren centraal staat. Bij het Werkpunt worden bewoners begeleid naar werk. Ook kunnen ze er een opleiding volgen. Het Werkpunt wordt een plek met onder meer buurtdiensten, werkplaatsen, startersplekken voor beginnende ondernemers, re-integratietrajecten, leerwerkplekken. Het werkpunt is vanaf juni gevestigd aan de Reinevaarstraat 55, en nu al bereikbaar via info@werkpunttilburg.nl.

Het Werkpunt wil de komende jaren 100 mensen aan een vaste baan helpen, 25 mensen geholpen hebben met het starten van een eigen bedrijf, en 25 jongeren aan een opleidingsplek hebben geholpen. Ook wil het Werkpunt 100 mensen een zinvolle dagbesteding bieden.
"Het is een uitdrukkelijke wens van bewoners, om in hun eigen wijk aan de slag te kunnen. Het Werkpunt wordt de plek voor de Kruiden- en Kleurenbuurt waar bewoners, ondernemers, instellingen en anderen uit de wijk de leefbaarheid verbeteren", aldus wethouder Jan Hamming (sociale zaken, wijkimpuls). "Het goede aan het Werkpunt is dat bewoners er leren door direct aan de slag gaan. Zij geven daarmee ook een impuls aan de wijkeconomie."

Samenwerking

Bij het Werkpunt wordt in ieder geval samengewerkt met ondernemers, Wonen Zorg Service in de Wijk, het ROC, de Diamantgroep en de gemeente Tilburg. De coördinatie van het Werkpunt is in handen van de nieuwe stichting Werkpunt Tilburg. Financiering vindt plaats vanuit het Tilburg Akkoord: de Tilburgse woningcorporaties TBV Wonen, Tiwos, WonenBreburg en de gemeente Tilburg.

Tilburg Akkoord

De Tilburgse woningcorporaties TBV Wonen, Tiwos, WonenBreburg en de gemeente Tilburg hebben een convenant gesloten om de komende tien jaar extra te investeren in de vijf impulswijken in de stad, het Tilburg Akkoord. Doel van het convenant is een aantoonbare bijdrage te leveren aan de centrale thema's die door de bewoners van de impulswijken zijn benoemd: werk, inkomen en onderwijs.
Eén van de maatschappelijke initiatieven voor impulswijk Kruiden- en Kleurenbuurt die de partners hebben gehonoreerd, is de realisatie van het Werkpunt. Het college heeft deze week besloten om in te stemmen met het programma van eisen voor het Werkpunt en de financiële middelen vanuit het Tilburg Akkoord beschikbaar te stellen.
---