Politie Hollands Midden

Bodegraven - Door goede beveiliging en alertheid vier inbraken voorkomen

Bodegraven, 26-05-2011 o In de nacht van maandag 23 op dinsdag 24 mei vonden er vijf inbraken en vier poging-inbraak plaats. Twee van deze vier woningen waren zo beveiligd dat de inbreker niet binnen kon komen. Bij een derde woning werd de inbreker gestoord door de bewoner.

De bewoner van deze woning, aan de Kwikstaart, liet die dinsdag 24 mei rond 04.45 uur zijn hond de achtertuin ingaan omdat deze blafte. De bewoner zag op dat moment een persoon bij de schuur die via een afvalbak over de schutting klom en er vandoor ging. Mogelijk blafte de hond omdat hij de persoon zag.

Goede beveiliging Doordat er een stok in de rail van de schuifdeuren zat wist men een woning aan de Dronenweg niet binnen te komen. Wel was het slot verbroken. De stok in de rail voorkwam dat de deuren konden worden opengeschoven. Bij een andere woning in diezelfde straat is het eveneens bij een poging gebleven. Goede sloten bij een woning aan het Goudplevier hebben ook hier de inbreker buiten gehouden.

Laptops en auto gestolen Uit woningen aan de Hooijerdijk, de Eiber (2x) en de Dronensingel werden onder meer laptops, autosleutels, een tas en meerdere portemonnees gestolen. Bij één van de woningen aan het Eiber heeft men de autosleutel van het aanrecht gehengeld via het openstaande bovenlicht.

Een Nissan Primera werd na een inbraak in een woning aan de Krooslaan gestolen toen men de autosleutel had gevonden. Ook hier wist men binnen te komen door via het openstaande bovenlicht de knippen van de achterdeur te halen.

Verdachte situatie, bel de politie De politie surveilleert extra vanwege de inbraken en vraagt bewoners bij verdachte situaties de politie te bellen. Als er bijvoorbeeld een onbekend persoon zich verdacht ophoudt in brandgangen en steegjes, dan kunnen bewoners bellen naar 1-1-2. Het noteren van het signalement en eventueel een kenteken kan de politie verder helpen in het onderzoek.