FloraHolland


FloraHolland Productcommissie Chrysant

FLORAHOLLAND (25 mei 2011) - Tijdens de vergadering op 19 mei 2011 heeft J. Westeringh van enkele aanvoerders de vraag gehad om in de FPC de standpunten van de Taskforce te bespreken. Het advies is om dergelijke zaken op te nemen met de Taskforce. G-J. Vlaar is vanuit FloraHolland het nieuwe aanspreekpunt voor de Taskforce.

H. v.d. Put heeft de stand van zaken meermalig fust toegelicht. Er is een tool ontwikkeld, zodat medewerkers van de fustafdeling weten, wanneer ze fust af moeten keuren. Op de nieuwe doos wordt op de kopzijde een geplastificeerde onderlaag aangebracht, zodat stickers makkelijker te verwijderen zijn. Op een aantal van de huidige dozen wordt een proef met deze onderlaag gedaan.
De uitstraling van de nieuwe doos is besproken. Er zijn enkele voorbeelden gemaakt. Vanuit deze lijn wordt de doos verder ontwikkeld. Er wordt een doos gemaakt, die geschikt is voor chrysanten en lelies. Een eigen chrysantendoos is niet wenselijk voor de handel.

A. Troost was aanwezig om de bevindingen van de controle bosverschillen toe te lichten. Voorafgaand aan de controles is de haalbaarheid besproken. Op dit moment is een bosverschil van 50% toegestaan. De tolerantie wordt de komende tijd stapsgewijs verkleind.

N. Jansen in de Wal verzorgt een toelichting op de werkwijze kwaliteitsdienst. Er zijn enkele veranderingen doorgevoerd om het proces op vestiging Naaldwijk (keurplein) te verbeteren. De processen kunnen nog niet geüniformeerd worden.
Bij KOA-herkeur heeft de aanvoerder 4 mogelijkheden: o Overveilen op vestiging waar product zich bevindt o Transporteren naar oorspronkelijke vestiging (op kosten van de aanvoerder)
o Retour nemen
o Vernietigen
De FPC heeft geadviseerd om meer contact te hebben met de aanvoerder over de korting, die gegeven wordt.
De eerste ideeën over een nieuwe werkwijze voor de kwaliteitsdienst in de toekomst zijn gedeeld met de FPC. De FPC heeft vooralsnog bedenkingen bij de voorgestelde plannen.

De volgende vergadering zal medio augustus plaatsvinden. De FPC heeft de wens uitgesproken om voor de invoering van de voorstellen van de Taskforce nogmaals overleg te hebben.

FPC-leden worden door FloraHolland benoemd. Deze FPC-leden geven FloraHolland op persoonlijke titel adviezen. In de FPC Chrysant zijn de volgende aanvoerders vertegenwoordigd: M. Borst, E. van Helvoort, L. v.d. Lans, T. v.d. Lugt,
R. Olsthoorn, R. van Schie, P. v.d. Werken en J. Westeringh.