FloraHolland


Klankbordgroep Anthurium

FLORAHOLLAND (25 mei 2011) - Voorafgaand aan de vergadering van 18 mei 2011 heeft de klankbordgroep een bezoek gebracht aan de aanvoer en klok op vestiging Rijnsburg. De aanvoer op vestiging Rijnsburg is gedaald, de gemiddelde prijs ligt over het algemeen boven het landelijke gemiddelde. Bij interesse kunnen kwekers contact opnemen met de assortimentmanager G. van Egmond.

D. Jansen was aanwezig om de stand van zaken bufferverkoop toe te lichten. In 2012 wil FloraHolland op vestiging Aalsmeer gaan starten met bufferverkoop als extra mogelijkheid om de klokpositie te versterken. De kweker kan 1/3 van zijn aanvoer aanbieden voor de bufferverkoop. De koper kan tot 3.00 uur vanuit de bufferkoop kopen. De distributie verloopt via de reguliere logistiek. Het systeem is vooral voor kleinere aantallen. De Klankbordgroep zal op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen.

J. v.d. Poel was aanwezig om de productspecificatie Anthurium te bespreken. Er wordt in toenemende mate aangevoerd op water. Er zijn geen regels opgenomen in de huidige specificaties. Bij aanvoer op water zou een chloorpil toegevoegd moeten worden. Wat is het gevolgd van de behandeling met chloor? Vanuit de resultaten van voorgaande onderzoeken zal een advies volgens. Er zal ook afstemming plaatsvinden met enkele aanvoerders van Anthurium op water.
De klankbordgroep adviseert om het aangeven van de minimum steellengte te verplichten omdat dit een belangrijk inkoopcriteria is. Er zal contact opgenomen worden met aanvoerders die afwijkende aantallen per container aanvoeren.

S. Mahood van de afdeling Product & conceptontwikkeling heeft een toelichting verzorgd over de mogelijkheden met marketing en het maken van keuzes. Het advies is; `wees anders". Met als doel het rendement van je bedrijf te verbeteren.

A. van Eijk heeft een klacht binnengekregen van een klant in Italië. Met de klankbordgroep is besproken wat er mogelijk is om de klachten te achterhalen en te voorkomen.

De volgende vergadering staat gepland op 22 juni en staat in het teken van de analyse veiltijden.