Gemeente Zwolle

Nieuw bankje bij Katerveersluis

Wandelaars en fietsers van `Rondje Zwolle' kunnen bij de Katerveersluis voortaan uitrusten op een kunstbankje. Het bankje geplaatst is in het kader van het Bankjesproject van Samen maken we de Stad en Zwolle Marketing.

Het bankje is een ontwerp van Mark Muller en Hidde Hamberg, leerlingen van het Deltion College. Ze hebben zich laten inspireren door de omgeving door de Katerveersluis.

Het bankje, gesponsord door Deltion, is gemaakt van duurzaam Slavonisch eikenhout, afkomstig uit de Balkan. Dit hout is goed bestand tegen alle weersomstandigheden. Het onderstel is gemaakt van staal met een zwarte coating. De metaalconstructie van de Katerveersluis is terug te vinden in het bankje.

In totaal hebben twaalf kunstenaars, leerlingen en ambachtslieden bankjes ontworpen. Zwolse organisaties en ondernemers zorgden voor de financiering en voor de plaatsing.

Naast natuur en kunst, heeft ook cultuur een plek in het project gekregen. Het is namelijk mogelijk om, na het versturen van een sms met de unieke code van het bankje, een filmpje met een culturele boodschap op de mobiel te ontvangen.