Woonbond


25-05-2011 Toezichthouders woningbouwstichting afgetreden

Een deel van de raad van commissarissen van Woningbouwstichting Geertruidenberg (WSG) is vorige week onder druk afgetreden. Er zou sprake zijn van belangenverstrengeling.

Het gaat om voorzitter F. Staal, vice-voorzitter J. Wijsman en dhr. T. Schneijdenberg. De toezichthouders kwamen de laatste maanden steeds sterker onder druk te staan wegens vermeende belangenverstrengeling.

Afbeelding: bestuurskamer Staal is ook bestuurder van de zorginstelling De Riethorst Stromenland, die zakelijke banden heeft met WSG. Wijsman is er toezichthouder.

Aandacht weer terug bij belang huurders

Volgens een persbericht van WSG staan de afgetreden toezichthouders nog steeds achter hun `werkwijze en rolverdeling', maar willen ze met hun besluit `de aandacht weer terugleggen bij de kern: de toekomst van WSG en het belang van de huurders en de belanghebbenden.'

Van 2.000 naar 4.000 woningen

WSG kwam eerder dit jaar in het nieuws door het aftreden van directeur-bestuurder P. Span. Onder zijn leiding heeft WSG op grote schaal geïnvesteerd in nieuwbouw, vooral in ouderenwoningen en eenheden in zorgcomplexen. De corporatie, die actief is in een groot deel van West-Brabant, is in korte tijd met bijna de helft gegroeid naar ongeveer 4.000 woningen en eenheden in zorginstellingen. Door financiële problemen is een deel van de geplande bouwprojecten nu stilgelegd.

Interim leiding

De heer P. Ruigrok is als interim bestuurder aangesteld om de financiële continuïteit van WSG te waarborgen. Het voorzitterschap van de RvC wordt tijdelijk vervuld door dhr. T. Lensen.