Gemeente Barneveld


Veertien kandidaten voor burgemeestersvacature Barneveld

Voor de burgemeestersvacature in de gemeente Barneveld (ca. 53.000 inwoners) hebben zich 14 sollicitanten gemeld bij de commissaris van de Koningin in Gelderland, de heer C.G.A. Cornielje. Onder de 14 sollicitanten bevindt zich één vrouw. De leeftijd varieert van 45 tot en met 61 jaar. Dat heeft het kabinet van de commissaris van de Koningin vandaag bekendgemaakt.

De verdeling naar politieke oriëntatie is als volgt: CDA: vijf sollicitanten
VVD: drie sollicitanten
SGP: drie sollicitanten
ChristenUnie: twee sollicitanten
PvdA: één sollicitant

Onder de kandidaten bevinden zich 6 burgemeesters, 4 (oud-)wethouders en 2 oud-leden van Gedeputeerde Staten. De overige twee sollicitanten zijn afkomstig uit diverse disciplines, zoals bijvoorbeeld het bedrijfsleven, het onderwijs, de overheid of de sector dienstverlening.

De burgemeesterspost in de gemeente Barneveld is per 1 november 2011 vacant door het eervol ontslag per dezelfde datum van de burgemeester mr. J.A.M.L. Houben.

Procedure
In de komende maanden zal de Gelderse commissaris van de Koningin gesprekken voeren met een aantal kandidaten. Vervolgens overlegt hij met de vertrouwenscommissie die door de gemeenteraad van Barneveld is samengesteld. In dit gesprek wordt duidelijk met welke kandidaten de vertrouwenscommissie gesprekken zal voeren. Op basis van de eerder vastgestelde profielschets draagt deze commissie twee kandidaten voor aan de gemeenteraad. Nadat de gemeenteraad zich over deze voordracht heeft uitgesproken, wordt de uiteindelijke aanbeveling, vergezeld van een advies van de commissaris van de Koningin, aan de Minister van Binnenlandse Zaken voorgelegd. Alleen de naam van de kandidaat die als eerste op de aanbeveling staat wordt openbaar gemaakt. De aanbeveling voor een nieuwe burgemeester zal naar verwachting in het najaar 2011 in de gemeenteraad van Barneveld worden vastgesteld.

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, e-mail: info@barneveld.nl