Corporaties voorspellen minder nieuwbouw/sloop, meer woningverbetering

Persbericht van Centraal Fonds Volkshuisvesting

Het Centraal Fonds Volkshuisvesting (CFV) publiceert vandaag de door corporaties aangeleverde productiecijfers voor de verwachte realisaties 2010 en de prognoses voor de periode 2011 - 2015.

Nieuwbouw van huur- en koopwoningen
Naar verwachting is in 2010 een geringe afname te constateren in de nieuwbouw van woongelegenheden voor verhuur ten opzichte van 2009. De voornemens van corporaties voor de bouw van nieuwe huurwoongelegenheden zijn lager dan in de eerdere prognoseperiodes.
In 2010 hebben de corporaties naar verwachting 24% minder koopwoningen gebouwd dan in 2009. De voorgenomen nieuwbouw van koopwoongelegenheden door corporaties ligt in de prognoseperiode 2011-2015 fors lager dan in beide vorige prognoseperiodes.

Verkoop, sloop en ingrijpende verbetering
De dalende lijn in de verkoop van woongelegenheden aan eigenaar-bewoners wordt in 2010 gekeerd met een toename van 15%. De voornemens tonen echter weer een verdere afname. De sloop van woongelegenheden nam in 2010 sterk af en ook in de prognoses is een lichte afname te zien. Corporaties geven daarentegen aan in hun voornemens dat ze meer gaan inzetten op ingrijpende woningverbeteringen.

De Preview Sectorbeeld voornemens woningcorporaties geeft een eerste beeld van de verwachte realisatie van de woningcorporatiesector in 2010 en van de voornemens van de sector voor 2011-2015. Er wordt in gegaan op nieuwbouw (voor huur en koop), sloop, verkoop en ingrijpende verbetering van huurwoningen. Daarnaast bevat de preview de productie, het maatschappelijk vastgoed en de leefbaarheidsuitgaven binnen en buiten de 40 wijken. De preview verschijnt vooruitlopend op de publicatie van het Sectorbeeld voornemens woningcorporaties 2011 (najaar 2011) en het Sectorbeeld realisaties woningcorporaties 2011 (december 2011).

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

Links:
http://www.cfv.nl
Bijlage:
* preview sectorbeeld voornemens woningcorporaties 2011pdf




Razende Robot Reporter