Gemeente Haaren


Vernieling bushokjes


U hebt ze vast wel gezien, die nieuwe bushaltes op de weg van Haaren naar Helvoirt.

Mooie voorzieningen, met nagenoeg overal een bushokje waar de reizigers comfortabel en beschut kunnen wachten op de bus. We zijn er trots op dat we dat hebben kunnen realiseren.

Echter, in de nachten tijdens de weekenden van 15 en 16 mei én 22 en 23 mei vernielde vandalen maar liefst zes ruiten van de nieuwe bushokjes. Zomaar, om niks. Zinloze vernielingen die ons, en wellicht ook u, heel erg boos maken. En uiteraard kost het ook een heleboel gemeenschapsgeld. Uw geld, het geld van de belastingbetaler! De ruiten kosten ruim EUR 500,-- per stuk. En dat is niet alles, want uiteraard moet de troep ook worden opgeruimd. Dat kost uren van onze buitendienst, uren die ingepland waren om andere dingen te doen. In totaal kosten alleen deze volkomen zinloze vernielingen in een paar nachten, u als belastingbetalers naar schatting een kleine 5.000 euro!

Voorlopig plaatsen we even geen nieuwe ruiten. Dat lijkt helaas immers zinloos. Het is niet dat we daarmee toegeven aan vandalisme. We willen eerst proberen om de mensen, die dit soort kapitaalvernietiging blijkbaar interessant of stoer vinden, te identificeren. En daar kunt u bij helpen. Er zijn mensen die er van weten!

Uiteraard doen wij aangifte van dit vandalisme bij de politie. Daarnaast doen we een dringend beroep op u: mocht u iets weten, horen of zien van de vernielingen, meld het alstublieft bij de gemeente.

Hopelijk kunnen we met uw hulp de daders vinden en verdere onzinnige vernielingen voorkomen.

College van B&W