Gemeente Twenterand


Waterschap Regge en Dinkel: Alleen zwemmen in officieel zwemwater

Regge en Dinkel

Het weer wordt weer mooier, het recreëren in water wordt weer verleidelijker. Waterschap Regge en Dinkel adviseert om veiligheids- en gezondheidsredenen om alleen te zwemmen in een zwembad of in een van de officieel aangewezen zwemwateren in Twente.

Door de hoge watertemperaturen en de verminderde afvoer van water wordt het risico op aanwezigheid van schadelijke bacteriën in het water steeds groter. De kans op toename van bacteriën en andere ziekteverwekkers in het water (o.a. botulisme) en de kans op blauwalggroei wordt daarmee vergroot.

Neem geen risico
Zwemmen in open water is altijd op eigen risico. Voor het waterschap is het onmogelijk om alle wateren te controleren op zwemwaterkwaliteit en veiligheid. Neem daarom geen risico en zwem alleen in de gecontroleerde wateren! Dus niet zwemmen in Twentse beken en sloten. Ook voor officieel zwemwater geldt; zwemmen in open water is altijd op eigen risico. Dit geldt tevens voor huisdieren. Ook zij kunnen ziek worden als ze in aanraking zijn gekomen met besmet water.

Controle kwaliteit water
Per 1 mei wordt de kwaliteit van het officieel aangewezen zwemwater eens in de twee weken gecontroleerd. In het gebied van waterschap Regge en Dinkel zijn zestien wateren aangewezen als zwemwater.

Openbare zwemlocaties
Hulsbeek bij Oldenzaal
Rutbeek bij Enschede
Lageveld bij Wierden
Tuindorpbad in Hengelo

Niet openbare zwemlocaties
Campingplas Papillon in Denekamp
Campingplas Ostana in Enschede
Campingplas Berkenven in Geesteren
Campingplas Rammelbeek in Lattrop
Campingplas Bovenberg in Markelo
Campingplas De Kroeze Danne in Ambt Delden
Campingplas 't Grasbroek in Bornerbroek
Campingplas Het Meuleman in De Lutte
Campingplas 't Stepelerven in Haaksbergen
Campingplas De Tolplas in Hoge Hexel
Campingplas De Bergvennen in Lattrop
Campingplas De Witte Berg in Ootmarsum