Gemeente Binnenmaas

Echtpaar Vlaskamp uit Westmaas 60 jaar getrouwd

26-05-2011

Op maandag 30 mei is het 60 jaar geleden dat de nu 88-jarige J. Vlaskamp en zijn 86-jarige J.M. Vlaskamp-de Kreek uit Westmaas in het huwelijksbootje zijn gestapt.
De heer Vlaskamp is geboren in Maasdam en zijn echtgenote in s-Gravendeel. Mevrouw Vlaskamp heeft daar echter maar een paar jaar gewoond. Haar vader heeft een kruidenierszaak in Westmaas gerund waar zij jaren heeft geholpen.

De heer Vlaskamp heeft eerst vanaf zijn veertiende in de landbouw gewerkt, daarna heeft hij voor twee jaar tijdens de oorlog in Duitsland gezeten. Daarna is hij chauffeur geworden tot aan zijn VUT-leeftijd. De heer Vlaskamp heeft zich daarnaast zeer actief ingezet voor Veilig Verkeer Nederland, de zangvereniging Westmaas en nog vele andere vrijwilligersactiviteiten. In 1998 heeft hij voor deze verdiensten een Koninklijke Onderscheidingen ontvangen.

Het echtpaar woont nog steeds zelfstandig en volgens zeggen van mevrouw Vlaskamp op het mooiste plekje van Westmaas!

Burgemeester Borgdorff en zijn echtgenote bezoeken het echtpaar en brengen onder overhandiging van een boeket bloemen de felicitaties over namens het gemeentebestuur.