Talis


Mee praten over een vitaal Wijchen

Wonen in een prettige en veilige omgeving, met alle denkbare voorzieningen voor zorg en welzijn bij de hand.

Dat is in het kort het doel van de blijvende vitale leefgemeenschap. Dit willen de gemeente Wijchen, woningcorporatie Talis en LuciVer (wonen, welzijn en zorg) realiseren voor inwoners van Alverna, Wijchen-Zuid, Kerkeveld, en Huurlingsedam. In deze blijvende vitale leefgemeenschap hebben nadrukkelijk ouderen en mensen met een beperking hun plek, zodat zij zo lang mogelijk zelfstandig kunnen wonen en meedoen in de samenleving.

Zonder de hulp van inwoners en andere partijen zoals winkeliers en scholen krijgen zij dit niet voor elkaar. Inwoners en andere partijen weten wat een wijk nodig heeft en wat er te doen moet zijn. De gemeente, Talis en LuciVer willen samenwerken met zorg- en welzijnsorganisaties. Nieuwe ontwikkelingen zijn welkom. Initiatieven van inwoners, ondernemers of organisaties kunnen bijdragen aan een vitale leefgemeenschap, en zo onderdeel vormen van toekomstige ontwikkelingen. Sterker nog: alleen als inwoners van Alverna, Wijchen-Zuid Kerkeveld en Huurlingsedam zelf bijdragen aan de blijvende vitale leefgemeenschap, kan het een succes worden. De ontwikkelingen krijgen zo vorm van binnenuit, in dialoog met inwoners en andere betrokkenen in de gemeente.

Meepraten

Op 24 mei werd een bijeenkomst georganiseerd waar mensen uit Alverna, Wijchen-Zuid, Kerkeveld en Huurlingsedam konden meedenken over wat een blijvende vitale leefgemeenschap voor hen betekent. Met een klein clubje bewoners werden er goede gesprekken gevoerd. Al met al een succesvolle bijeenkomst en een nuttige bijdrage. Overigens heeft eerder een onderzoek plaats gevonden naar behoeftes rondom de vitale leefgemeenschap. Benieuwd? Lees dan de samenvatting.

Samenvatting onderzoeksresultaten vitale leefgemeenschap (pdf) Zie het origineel