FloraHolland


De Klankbordgroep Plantenafzet

FloraHolland (26 mei 2011) - De Klankbordgroep Plantenafzet heeft dinsdag 17 mei vergaderd. Twee punten die tijdens dit overleg uitgebreid zijn behandeld, waren het onderzoek van Roland Berger en Chip-IT / Container Centralen.

Het Roland Berger onderzoek is verricht in opdracht van het Bestuur van FloraHolland. De hoofdvraag luidt: "Hoe ontwikkelt de sierteeltmarkt zich tot 2020 en hoe moet FloraHolland zich hierin positioneren om het belang van haar leden ook in de toekomst optimaal te dienen?". Het bureau heeft een aantal adviezen gegeven. Deze adviezen zijn met diverse commissies, waaronder de Klankbordgroep Plantenafzet, besproken. De leden van de Klankbordgroep Plantenafzet konden zich op hoofdlijnen vinden in de adviezen, maar hebben nadrukkelijk gevraagd iets langer de tijd te krijgen om de materie te laten bezinken. Pas na een week kan zij zich hierover een goede mening vormen en wordt hun reactie nogmaals gevraagd.

De labelactie Chip-IT is de afgelopen periode boven verwachting goed verlopen. Dit mede doordat er veel energie is gestoken in het managen en de communicatie richting gebruikers. Verder heeft de Klankbordgroep Plantenafzet gesproken over de organisatiestructuur van CC en de toekomstvisie. Servaas van der Ven heeft aangegeven dat het voorstel ten aanzien van de handlingtarieven van CC's weer wordt opgepakt. FloraHolland kan zich niet permitteren dit nog langer uit te stellen.

De eerstvolgende vergadering is op dinsdag 28 juni in de Bestuurskamer in Aalsmeer. Tijdens deze vergadering spreekt de Klankbordgroep Plantenafzet over de Hub Bremen, transparantie in de markt en het beurzenbeleid.