Watersportverbond - KNWV

Verbondsspelden voor Van de Hoef en Sluyters

donderdag 26 mei 2011

Tijdens de ledenvergadering maandagavond 23 mei zijn twee heren onderscheiden voor hun bijzondere verdiensten voor het verbond en de watersport in het algemeen. Henk van der Hoef ontving uit handen van Hugo Snoekc de Zilveren verbondsspeld. Frans Sluyters kreeg de Gouden verbondsspeld opgespeld.

Voorzitter Snoekc sprak tijdens de uitreiking zijn grote waardering uit over het werk van deze twee heren en vroeg voor beiden een hartelijk applaus.

Frans Sluyters (rechts) en Hugo Snoekc Frans Sluyters
Op voordracht van de Sector Wedstrijdsport heeft het bestuur van het Watersportverbond de Gouden Verbondsspeld uitgereikt aan Frans Sluyters. Hij ontving deze speld omdat hij jarenlang buitengewoon verdienstelijk is geweest voor het Watersportverbond en de verenigingen en klassenorganisaties waar hij lid van is.

Hugo Snoekc tijdens de uitreiking tegen de heer Sluyters: âHet bijzondere van je inzet is dat je je als een vis in het water voelt in âthe spotlightsâ, maar tevens heel veel werk verricht vanuit de âcoulissenâ. Je wapenfeiten zijn indrukwekkend:

* âMister North Sea Regattaâ werd door je meerdere personen genoemd. Dat zegt genoeg.

* Organisator, speaker en zanger bij het Jaarprijzen Gala van het Watersportverbond.

* Lid Hoofdsectie Wedstrijdzeilen.

* Bestuurder van het Internationale Regatta Center Medemblik.
* Organisator North Sea Regatta.

* Organisator, deelnemer, prijsuitreiker en animator tijdens de IJspegel wedstrijden .

* Teamcaptain Team Holland bij Holland - Friesland wedstrijden.
* Teamcaptain Team KWV De Kaag bij NK Teamzeilen Verenigingsteams.

Daarnaast heb je een groot aandeel gehad in de onderhandelingen met de gemeente Den Haag wat heeft o.a. geresulteerd in een nieuw onderkomen voor de Jachtclub Scheveningen en het ontstaan van het Nationale Trainingscentrum in Scheveningen.
Je bent reeds drager van de redelijk zeldzaam uitgereikte speld van Verdienste van de Noordzeeclub en het Watersportverbond is er trots op jou deze Gouden Verbondsspeld uit te reiken. Wij hopen nog lang van je humor, je speeches en je enorme energie te mogen genietenâ.

Henk van de Hoef
Henk van de Hoef en Hugo Snoekc (links) âHenk van de Hoef heeft van 22 jaar lang in de werkgroep Loosdrechtse Plassen gezeten. Na een pauze van drie jaar keerde hij voor een jaar terug in de werkgroep. Vanwege de overgang naar regioteams heeft hij hier nog twee jaar aan
vastgeknoopt om de continuïteit te waarborgen. Nu stopt hij als secretaris van het regioteam, maar hij maakt een aantal complexe projecten af voor het regioteam. Dit zal hij doen als adviseur vanuit het College van Deskundigen.

Henk heeft vanuit zijn achtergrond zeer goede contacten met provincie en gemeenten. Hij trekt projecten als Natura 2000 in de Oostelijke Vechtplassen, Vaart in de Vaart (een wensbeeld waarin een netwerk voor de kleine recreatievaart wordt geschetst door oude en nooit gegraven vaarwegen te upgraden en uit te graven) en Spoorbrug Weesp (hij zat in een werkgroep om er voor te zorgen dat ook na 2012 wanneer het treinverkeer bij Weesp enorm wordt geïntensiveerd, de spoorbrug nog behoorlijk bediend wordt).

Henk schreef vele bezwaarschriften over bijvoorbeeld het waterpeil, over plotseling verschijnen van palen bij een eiland in de
Loosdrechtse Plassen, over het verdiepingenplan van het
Hoogheemraadschap en over brandstofvoorziening op de Loosdrechtse Plassen. Als geboren Loosdrechter kent hij het gebied als geen ander, maar ook voor de ingangen bij provincies en gemeenten is hij erg waardevol voor het Watersportverbond.â

Beide heren kregen een hartelijk applaus van de ledenvergadering.