FNV KIEM

Beste leerbedrijf en praktijkopleider ontvangen CreAwards 2011

donderdag 26 mei 2011

De winnaars van CreAwards 2011 zijn bekend. Dinsdag 24 mei werden het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van het jaar gehuldigd tijdens het evenement Creative Trends 2011 in de Cruise Terminal Rotterdam.

Voor het eerst in de geschiedenis van CreAwards werden bij de verkiezing van het beste leerbedrijf twee bedrijven onderscheiden. Brabant10 uit Breda en TriMM interactive media uit Enschede eindigden ex aequo op de eerste plaats. De derde genomineerde uit een groot aantal aanmeldingen was Kom Plot! Uit Reeuwijk.

De strijd om de titel `Beste Praktijkopleider van het jaar' ging tussen Jan Meurs van Klomp Grafische Communicatie uit Amersfoort, Nils Meijer van Webstijl uit Alphen aan den Rijn en Ron van den Boom van TriMM intertactive media. Uiteindelijk ging de felbegeerde award naar Nils Meijer van Webstijl.

Landelijke verkiezing
Voor de verkiezing worden leerbedrijven en praktijkopleiders voorgedragen door scholen, bedrijven, GOC-bedrijfsadviseurs en stagiairs. De voordrachten worden aan de hand van vooraf vastgestelde criteria beoordeeld door een deskundige jury bestaande uit vertegenwoordigers van FNV KIEM, KVGO, CNV Dienstenbond, NUV, creatieve bedrijven en GOC. De winnaars van de titels Beste Leerbedrijf en Beste Praktijkopleider gaan door voor de landelijke verkiezing van COLO, de vereniging van samenwerkende kenniscentra.

Trends in de creatieve industrie
De winnaars ontvingen hun prijzen tijdens Creative Trends 2011. Een bijzonder en boeiend event waar tal van trendy onderwerpen aan de orde kwamen en bovendien de nieuwe editie van Trends in de creatieve industrie werd gepresenteerd. Trends is een gezamenlijke uitgave van GOC en het A&O Fonds Grafimediabranche, die een scherpe analyse geeft van de actuele ontwikkelingen in alle sectoren van de creatieve industrie én op de arbeidsmarkt. Bestellen of downloaden kan via www.goc.nl/Trends