Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 26 mei

Hoorn, 26-05-2011 o 14.15 uur

Overschrijding met 52 km/u

Alkmaar, woensdag 25 mei

Een 20-jarige motorrijder uit Warmenhuizen moest woensdagavond zijn rijbewijs inleveren. De man reed op de Martin Lutherkingweg met een snelheid van 122 km/u. op dit stuk van de weg is 70 km/u toegestaan. Met deze overschrijding van 52 km/u werd het rijbewijs van de beginnend bestuurder ingevorderd.

Botsing tussen fietsers

Wervershoof, woensdag 25 mei

Een 60-jarige fietser uit Grootebroek werd woensdagmiddag met heupletsel overgebracht naar het Westfries Gasthuis na een aanrijding met een fietster. De 60-jarige man reed op de Hoek in de richting van de Dorpsstraat. Hij wilde een 14-jarige fietster uit Wervershoof passeren. Zij sloeg echter plotseling linksaf, waardoor de fietsers met elkaar in botsing kwamen. De 60-jarige man kwam ten val en had last van zijn heup. Later in het ziekenhuis bleek de man zijn heup gebroken te hebben.

Automobiliste gewond bij kop-staartbotsing

Hoorn, woensdag 25 mei

Een 23-jarige automobiliste uit Hoorn raakte rond 17.25 uur woensdagmiddag gewond bij een kop-staartbotsing tussen vijf autos op de Provinciale weg. Dit gebeurde ter hoogte van de kruising Liornestraat/N506/Zwaagmergouw. De automobiliste liep door de aanrijding kneuzingen op en een hersenschudding. Zij werd overgebracht naar het Westfries Gasthuis en mocht later weer naar huis.

Heling

Heerhugowaard, woensdag 25 mei

Een 20-jarige man uit Schoorl werd woensdagmiddag rond 13.30 uur aangehouden op Middenwaard. Een agent zag dat de man zijn scooter parkeerde ter hoogte van een bushokje. Hij werd gevraagd naar zijn rijbewijs. De man gaf aan dat hij geen rijbewijs had en de scooter had geleend. Bij navraag van het kenteken bleek dit thuis te horen op een ander voertuig. De man werd aangehouden voor heling en overgebracht naar het politiebureau.

Verkeerscontrole

Wieringerwerf, woensdag 25 mei

Bij een verkeerscontrole op de A7 dinsdag van 09.00 tot 16.30 uur werden enkele duizenden bestuurders gecontroleerd. Politie Noord-Holland Noord houdt regelmatig controles met als doel de verkeersveiligheid te bevorderen, maar ook om eventuele strafbare of criminele activiteiten op te sporen. De politie voerde de controle uit in samenwerking met de ANWB, Inspectie Verkeer en Waterstaat, Afdeling Milieu, en Belastingdienst.

Bestuurders konden tijdens de controle bij de ANWB terecht om defecte lampen te laten vernieuwen. 27 Bestuurders maakten hiervan gebruik. Ook van twee aanhangwagens werd de verlichting vernieuwd. Door de Belastingdienst werden drie autos in beslag genomen wegens openstaande schulden. Er werd voor meer dan tienduizend euro aan belastingen geïnd. Door de politie werden 74 bestuurders bekeurd. De meeste bekeuringen waren voor technische gebreken aan het voertuig en het niet in orde hebben van papieren (kentekenbewijs, rijbewijs).

Controle op 50-km wegen

De politie controleert bijna dagelijks op snelheid in het verkeer. Onderzoek heeft uitgewezen dat te hoge snelheid een van de hoofdoorzaken is van vaak ernstige aanrijdingen.Vooral de 50 km-wegen waar autos en fietsers de straat delen, blijken gevaarlijk. Dat is vaak binnen de bebouwde kom, waar dan ook bijna de helft van de ongevallen plaatsvindt.De politie controleert daarom op wegen die als verkeersgevaarlijk te boek staan.

Hoogwoud, woensdag 25 mei

Bij een controle op de Koningspade woensdag van 17.10 tot 20.45 uur werden 841 bestuurders gecontroleerd op snelheid. Er werden 98 overtredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid was 82 km/u.

Den Helder, woensdag 25 mei

Op de Zanddijk werd woensdag van 15.25 tot 18.00 uur gecontroleerd op snelheid. Van de 835 passerende bestuurders reden er 68 te snel. De hoogst gemeten snelheid was 88 km/u. Op dit gedeelte van de weg geldt een maximum snelheid van 50 km/u.

Burgerbrug, woensdag 25 mei

Woensdagavond werd er op de Rijksweg van 19.00 tot 21.30 uur gecontroleerd op snelheid. Van de 976 passerende bestuurders reden er 76 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 81 km/u. Op dit gedeelte van de weg geldt een maximum snelheid van 50 km/u.

Middenmeer, woensdag 25 mei

Woensdagmiddag werd van 15.00 tot 17.45 uur gecontroleerd op de Hoornseweg. Van de 235 bestuurders die gecontroleerd werden reden er 35 te snel. De hoogst gemeten snelheid was 74 km/u.