Gemeente Almere

Uitgebreid cursusaanbod voor internationale studenten Summer School Almere

26-05-2011

Nog een kleine zes weken te gaan en dan is het zover: de officiële aftrap van de tweede editie van Summer School Almere. Voor de eerste editie in 2010 kwamen zo'n 150 studenten van over de hele wereld naar Almere om een academisch programma te volgen. Ook dit jaar belooft het een succesvolle zomer te worden. Op woensdag 25 mei werd het cursusaanbod van dit jaar feestelijk gepresenteerd aan René Peeters, wethouder Jeugd, Onderwijs en Sport, Duco Adema, directeur Windesheim Flevoland en Tim Menger, hoofd Internationale Opleidingen CAH Almere.

De Summer School Almere is een belangrijk internationaal hogeronderwijsproject in Almere. "Daar zijn we trots op. Want in een dynamische stad als de onze horen zowel hoger onderwijs als internationalisering zeer zeker thuis. De Summer School Almere bundelt deze twee op een prachtige manier," aldus wethouder René Peeters. "Het zet Almere niet alleen steviger op de kaart als studentenstad, het is ook het begin van een veel breder internationaal georiënteerd onderwijsprogramma."

Divers en uitdagend programma

De cursussen tijdens Summer School Almere 2011 worden verzorgd door diverse nationale en internationale onderwijsinstellingen, zoals Hogeschool Windesheim Flevoland, CAH Almere, het International New Town Institute (INTI), BES La Salle uit Barcelona en het James Boswell Instituut (onderdeel van de Universiteit Utrecht). Deze instellingen hebben ook dit jaar een divers en uitdagend programma weten samen te stellen met veertien cursussen op het gebied van taal, techniek, management, economie en stedenbouw. De internationale studenten kunnen zich bijvoorbeeld verdiepen in iPhone-apps, de Almere Principles, voedselkwaliteit en effectief leiderschap.

Tim Menger (CAH Almere): "De variatie in thema's leidt tot deelname van studenten van heel verschillende achtergronden, zowel qua cultuur als qua belangstelling. Dat maakt van de Summer School een hele boeiende `melting pot', waar vriendschappen voor het leven ontstaan."

Kennismaken met Almere

De studenten krijgen naast het academische programma ook uitgebreid de kans om elkaar en de stad Almere te leren kennen. De hbo-studentenvereniging Endzjin geeft de deelnemers een kijkje in het Almeerse studentenleven en laat hen kennismaken met de Nederlandse cultuur, gerechten en gebruiken.

De Summer School Almere vindt dit jaar plaats van 4 juli tot en met 26 augustus. De officiële opening wordt verricht op woensdag 6 juli.

Kijk voor meer informatie op www.summerschoolalmere.nl. ov-kaart actie