Honden in Dierenasiel 2.0 achter de webcam

Persbericht van Mars Nederland

Nieuwe Pedigree Adoptie Plan richt zich op social media en sms:

Met een modeshow op de dogwalk in de Crown Business Studios in Aalsmeer is vanmiddag het derde Pedigree Adoptie Plan van start gegaan. De Dierenbescherming en PEDIGREE(R) slaan hiermee voor de derde keer in successie de handen ineen om het leven van asielhonden verder te veraangenamen. Het doel van de derde campagne is om geld in te zamelen voor de aankoop van webcams om de honden nog verder te ontstressen. Algemeen directeur Dierenbescherming Frank Dales: "Hondenliefhebbers komen veelvuldig bij dierenasiels langs in de hoop een nieuw huisdier tegen het lijf te lopen. Wat veel mensen niet beseffen is dat het voorbijlopen aan de hokken als zeer stressvol wordt ervaren door de dieren". De actie kende een vliegende start. Pedigree overhandigde de Dierenbescherming in Aalsmeer een cheque van Euro 50.000.

De missie is om met het Pedigree Adoptie Plan geld in te zamelen om, bij de Dierenbescherming aangesloten asielen, van webcams te voorzien. De cameraatjes worden opgehangen in de verblijven en de beelden uit het eerste asiel zijn vanaf juli te bezichtigen via de speciale website www.ikzoekbaas.nl. Na het eerste asiel volgt de totale uitrol, waarbij de hoogte van opbrengst van het Adoptie Plan bepaalt hoeveel asielen van webcams voorzien kunnen worden.
Dales: "Een webcam neemt veel onrust weg bij de hond. Minder gestresste dieren zijn sneller plaatsbaar en passen zich ook makkelijker aan in hun nieuwe thuis. Bovendien is het eerlijker ten opzichte van het potentiële baasje. Via de webcam krijgen de mensen een beter beeld van het eigenlijke gedrag van de hond. De webcam biedt niet alleen de mogelijkheid voor potentiele hondenbaasjes om een hond te bekijken vanaf thuis. Het systeem is dusdanig geavanceerd dat het ook als monitoring dient voor de beheerder van het dierenasiel. Hij of zij kan nu sneller anticiperen als bijvoorbeeld temperatuurverschillen of geluiden de stress verhogen bij de asielhonden. De dierenopvangcentra gaan met deze actie volledig met hun tijd mee."

Nieuw actiemechanisme
Het actiemechanisme van het Pedigree Adoptie Plan is dit jaar veranderd. Vorig jaar werd nog een bedrag van elk verkocht Pedigree-product gedoneerd aan de asielen. Directeur Petcare Mars Nederland, Roeland van der Mee: "De consument wordt nog actiever betrokken om het project nog succesvoller te maken. Consumenten krijgen rechtstreeks de mogelijkheid om geld te doneren via bijvoorbeeld een sms. Naast het startkapitaal van Euro 50.000,- geeft Pedigree voor iedere "Like" op de speciale Facebook pagina nog eens 10 cent extra. Samen laten we zien dat we een verschil kunnen maken".

De derde editie van het Plan loopt tot 15 augustus aanstaande.

Pedigree Adoptie Plan in het verleden
De eerste twee campagnejaren van het Pedigree Adoptie Plan waren in totaal goed voor Euro 212.000. Met dit geld werden de binnen- en buitenverblijven van hondenasiels verrijkt. Zo werden meer dan twintig speciale speelveldjes ingericht over heel Nederland, waar de honden naar hartenlust kunnen spelen. Dales: "Als Dierenbescherming zijn we blij met een partner als PEDIGREE(R). Dankzij het geld van de inzamelingsactie kunnen we het leven van de asielhonden verder ontstressen en aanmerkelijk verbeteren."

Links:
http://www.ikzoekbaas.nl



Razende Robot Reporter