Gemeente Binnenmaas

De bomen in Binnenmaas

26-05-2011 Boom

Het openbare groen in de gemeente Binnenmaas wordt opgesierd met circa 13.000 bomen. Behalve dat deze bomen een verfraaiing zijn voor het straatbeeld, veroorzaken zij soms ook overlast. Bijvoorbeeld door stuifmeel, pluisvorming, gevallen vruchten en bladval. We begrijpen dat u hiervan hinder ondervindt maar het is voor de gemeente niet haalbaar om maatregelen te nemen tegen deze natuurlijke verschijnselen. We vragen uw begrip hiervoor.

Bladluis in linden

Inwoners van gemeente Binnenmaas ervaren ook overlast van bladluizen. Deze luizen zitten in het voorjaar veelal op bladeren van linden. Deze luizen scheiden een kleverig stofje af (honingdauw) dat op uw auto of in uw tuin terechtkomt. Gelukkig is de overlast slechts enkele maanden in het jaar, en ook een forse regenbui kan de hinder aanzienlijk beperken. Bij de keuze van nieuwe bomen probeert de gemeente zo weinig mogelijk soorten te planten die luisgevoelig zijn.

Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan contact op met de heer M.T. Hitzerd (afdeling Ruimte & Groen), via tel. 078 - 673 91 25.