Persbericht van L'Oréal

Leïla Bekhti Global Ambassador voor L'Oréal Paris

Leïla Bekhti, een jonge rijzende ster in de Franse filmwereld, is tijdens de uitreiking van de Cesar Awards benoemd tot 'Most Promising Actrice'. De betoverende, uitdagende actrice heeft zich bij de L'Oréal Paris familie gevoegd.
"Leïla's beauty is both captivating and moving. Her charisma and her strong personality make her the
perfect L'Oréal Spokeswoman," zegt Cyril Chapuy, Global Brand President of L'Oréal Paris.

"I can remember L'Oréal products and ads being a part of my life even when I was very young. Joining this dream team and getting my chance to say "Because I'm worth it" in my very own way isjust amazing," says Leïla Bekhti.

Bekhti begon per toeval haar filmcarrière en nam haar eerste rol, naast Vincent Cassel, aan voor Kim Shapiron in 2005 voor de film SHEITAN. Haar acteerwerk viel op en ze kreeg na deze glansrijke vertolking al snel meer rollen aangeboden in verschillende films. In 2005 speelde ze de rol van Leïla in de tv-serie Harkis. In 2006 vertolkte ze de rol van Zarka in PARIS JE T'AIME. Datzelfde jaar had ze een rol in de film MAUVAISE FOI.
De jaren 2008 en 2009 markeerden een turnaround in haar carrière toen ze werd bekroond voor twee ondersteunde rollen: voor de dochter van de fellagha in MERINE van Jean Francois Richet en voor de rol van Djamilla in A PROPHET van Jacques Audiard. De film ontving meerdere awards tijdens de Cesar Awards en gaf de jonge actrice de toegang tot de rode loper van het Cannes Film Festival in 2009. Dit was ook het jaar waarin ze Géraldine Nakache ontmoette, die speciaal voor haar een rol schreef voor haar eerste grote film TOUT CE QUI BRILLE. Bekhti schitterde in haar rol en won de harten van het Franse volk. Als waardering voor haar talent ontving ze van de Franse filmwereld voor deze rol de award 'Most Promising Actress' tijdens de Cesar Awards 2011.

Leïla Bekhti speelt nu in LA SOURCE DES FEMMES, de nieuwe film van Radu Mihaileanu(de regisseur van LIVE AND BECOME, LE CONCERT), die deel uitmaakte van de officiële selectie van het 64ste Cannes Film Festival 2011.

Leïla is vanaf vandaag de nieuwe Global Ambassador voor L'Oréal Paris en treedt in de voetsporen van Gwen Stefani, Jennifer Lopez, Beyoncé Knowles, Rachel Weisz, Freida Pinto, Aimee Mullins, Diane Kruger, Jane Fonda, Ines de la Fressange, Laetitia Casta en Patrick Dempsey.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Links:
http://www.loreal-paris.nl



Razende Robot Reporter