CNV Vakmensen


CNV Vakmensen vindt eindbod Brink's zwaktebod

26 mei 2011
"Brink's holt de positie van de eigen mensen uit. Wat Brink's nu presteert is echt verbijsterend." Onderhandelaar Hans Pasman van CNV Vakmensen kan er amper over uit. Brink's Nederland/Brink's Geldverwerking kwam woensdag na vijf keer onderhandelen ineens met een eindbod op tafel."

Pasman: "Volgens Brink's hebben de medewerkers geen hongerloontje. Welnu, er is ook niemand die dat heeft beweerd. Wel vragen onze leden voor een redelijke compensatie van hun koopkracht, die immers onder druk is komen te staan. En het eindbod van Brink's houdt regelrecht koopkrachtverlies in voor alle 850 werknemers."

Pasman legt het eindbod van de werkgever negatief voor aan de leden. "Onze leden hebben op voorhand aangegeven rekening te willen houden met de toekomst van het bedrijf. Behoud van koopkracht is dan toch een redelijke eis. En dan dit."

Tussen 14 en 26 juni raadpleegt Hans Pasman de leden. "Maar die houden niet van monopolygeld. Daarvoor zien ze dagelijks teveel echt geld. Ik verwacht behoorlijk rumoer."


---

nieuwslijst