Kamer van Koophandel

Sfeervolle informatieve bijeenkomst voldoet aan verwachtingen ondernemers

donderdag 26 mei 2011
Persbericht

De op 24 mei jl. gehouden bijeenkomst `Ondernemen, iets voor u? voldeed in ruime mate aan de behoefte van toekomstige en reeds gestarte ondernemers. Meer dan 80 bezoekers maakten gebruik van het aanbod om te `shoppen' en kennis op te doen bij de Kamer van Koophandel Noordwest-Holland alsmede bij partijen als Belastingdienst, gemeente Alkmaar, UWV, Rabobank, IMK, Horizon College etc. Om klokslag 19.00 uur stond het grootste deel van de bezoekers paraat om mee te doen aan deze interactieve en informatieve bijeenkomst.

Er werd een forumdiscussie gestart onder leiding van Geoffrey Smith, organisatie-adviseur van bureau 10voor5, aan de hand van een aantal stellingen, gevolgd door een vraag- en antwoordspel waarop door de panelleden, ervaren ondernemers, adequaat werd gereageerd. Op de vraag :hoe krijg ik een goede privé/werkbalans, was de eyeopener voor velen toch wel dat het antwoord: `ach, je hebt zeven uur slaap nodig en voor de rest ben je ondernemer". Voor sommige aanwezigen die het ondernemen `erbij' wilden gaan doen, was dit even schrikken geblazen. Na deze plenaire bijeenkomst konden de bezoekers `shoppen' in de hal en winkel van de Kamer van Koophandel waar partijen hun stands met info presenteerden. Hier werd druk gebruik van gemaakt.

Veel prestarters en starters hadden begrepen dat zij op deze avond op een makkelijke en efficiënte manier aan kennis konden komen over ondernemen. De avond is te beschouwen als een `kleine' startersdag die, om niet te hoeven te wachten op de landelijke KvK Startersdag in november, prestarters en starters de gelegenheid bood nu reeds in actie te komen om hun ambities te verwezenlijken. De Kamer van Koophandel kan niet anders concluderen dan dat de avond in een behoefte voorziet en is voornemens om op 14 september a.s. de bijeenkomst te herhalen.

Na afloop van de bijeenkomst merkten de bezoekers op dat zij genoten hadden van de prettige sfeer op de avond maar ook dat zij met een duidelijk resultaat naar huis gingen.

Bron: KvK Noordwest-Holland