Vodafone Nederland wil 50 procent meer vrouwen aan de top

Persbericht van Vodafone Libertel NV

Verdere weerspiegeling diversiteit klantenkring in bedrijf

Amsterdam/Maastricht, 26 mei 2011 - Vandaag zette Jens Schulte-Bockum, CEO Vodafone Nederland, zijn handtekening onder het charter 'Talent naar de Top' van de gelijknamige Stichting Talent naar de Top. Hiermee verbindt Vodafone Nederland zich aan de doelstelling dat over vijf jaar het aantal vrouwen in het topmanagement van het bedrijf met vijftig procent is gegroeid. De telecomaanbieder wil het bedrijf daarmee een verdere weerspiegeling laten zijn van haar klantenkring. De ondertekening vond plaats in het bijzijn van minister Van Bijsterveldt van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW).

Op dit moment kent Vodafone Nederland drie vrouwelijke directeuren in het General Management Team (GMT), dat in totaal uit tien leden bestaat. Het topmanagement bij Vodafone Nederland wordt gevormd door de directie en de laag daar direct onder, het senior managementteam. Op dit moment is van het totale topmanagement bij de telecomaanbieder 26 procent vrouw. Dit percentage wil Vodafone Nederland de komende vijf jaar verhogen met 50 procent.

Vodafone doet het goed qua vrouwen in managementposities op het gebied van Marketing en Human Resources. Afdelingen als Finance en Technology blijven echter nog iets achter. "Ondanks het relatief kleine aantal vrouwelijke sollicitanten op vacatures bij Finance en Technology, slagen we er steeds beter in om ook voor deze afdelingen de beste vrouwelijke kandidaten te vinden. Daarnaast zien we dat vrouwen binnen ons bedrijf steeds vaker doorgroeien naar hogere functies", aldus Jens Schulte-Bockum, CEO Vodafone Nederland. "Met deze verbintenis weerspiegelen we nog beter de diversiteit van onze klantenkring in het bedrijf. Het komt niet voort uit symboolpolitiek, maar uit een oprecht geloof in de kracht van diversiteit."

Mobiel werken groot pluspunt voor sollicitanten Door de invoering van mobiel werken bij Vodafone kunnen zowel mannen als vrouwen hun werk- en privéleven beter combineren. "Deze manier van werken is een groot pluspunt voor sollicitanten", zegt Paul Smits, directeur Human Resources bij Vodafone Nederland. "Sinds 2007 is mobiel werken bij Vodafone de standaard. Dat houdt in dat werknemers een grotere vrijheid hebben in waar en wanneer ze werken. Dat kan dus op kantoor zijn, maar ook thuis. Zo ontstaan er voor zowel mannen als vrouwen meer mogelijkheden om naast hun gezinsleven een succesvolle carrière op te bouwen."

/ / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / /

Over Stichting Talent naar de Top
Stichting Talent naar de Top richt zich op het faciliteren en stimuleren van overheid, werkgevers en topvrouwen zelf. Om vanuit intrinsieke motivatie de instroom, de doorstroom en het behoud van het aantal vrouwen aan de top te bevorderen. De stichting heeft het charter Talent naar de Top ontwikkeld, waarmee werkgevers zich vrijwillig, maar niet vrijblijvend committeren aan een duurzaam en effectief m/v diversiteitsbeleid. Meer informatie op www.talentnaardetop.nl.

Over Vodafone Libertel B.V.
Vodafone Nederland is het tweede mobiele telecommunicatiebedrijf in Nederland op basis van omzet en winstgevendheid en heeft ruim 5 miljoen klanten per 31 maart 2011. De hoofdkantoren zijn gevestigd in Maastricht en Amsterdam. Daarnaast zijn er kantoren in Son en Zaltbommel. Vodafone Nederland maakt deel uit van Vodafone Group, in omzet 's werelds meest vooraanstaande internationale mobiele telecommunicatiegroep, met circa 371 miljoen klanten per 31 maart 2011. Vodafone heeft momenteel deelnemingen in aandelenkapitalen in meer dan 30 landen verspreid over vijf continenten en circa 40 partnernetwerken wereldwijd. Voor meer informatie, ga naar www.vodafone.nl en www.vodafone.com.

*

Links:
http://www.vodafone.nl



Razende Robot Reporter