Gemeente Roermond

Expositie 'School? Bekijk 't... eens anders!'

De komende maanden wordt de hal van de Stadswinkel van de Gemeente Roermond opgefleurd door een aantal kleurige posters. Deze posters betreffen de inzendingen van basisscholen in Roermond aan de ontwerpwedstrijd School? Bekijk 'teens anders!. Winnaar van de wedstrijd, groep 8 van basisschool De Schakel, werd blij verrast door het bezoek van wethouder onderwijs en educatie, Wim Kemp en 2 leerplichtconsulenten van de Gemeente Roermond. Zij bezorgden de leerlingen de eerste prijs bestaande uit een Foroxity bioscoopbezoek!

Dag van de leerplicht

Op donderdag 17 maart werd landelijk voor de achtste keer de Dag van de Leerplicht gevierd. Dit jaar was het thema School? Bekijk 'teens anders! Tijdens de Dag van de Leerplicht staan we samen stil bij het feit dat kinderen in Nederland het recht hebben om zich te ontwikkelen en een diploma te halen. Om zoveel mogelijk leerlingen op het primaire, voortgezet en middelbare onderwijs en hun ouders hiervan bewust te maken en te stimuleren door te zetten en dat diploma ook daadwerkelijk te halen, organiseerde de Gemeente Roermond een ontwerpwedstrijd.

Ontwerpwedstrijd poster

De schoolverlaters kregen de opdracht een creatieve poster rondom het thema School? Bekijk t eens anders! te maken. Een deskundige jury besliste: groep 8 van basisschool De Schakel uit Roermond heeft de meest creatieve poster gemaakt!

De winnende klas van basisschool de Schakel en meester Rob voor de Foroxity.