Woningcorporatie Ymere

Voldoende draagvlak voor renovatieplan Het Breed

26-5-2011

Een zeer ruime meerderheid van de bewoners in het wooncomplex Het Breed in Amsterdam-Noord heeft ingestemd met het door Ymere en Eigen Haard voorgestelde renovatieplan van maart 2010. Met 73 procent is de wettelijk vereiste 70 procent instemming van vaste huurders in het complex behaald. Bewoners die het niet eens zijn met de renovatie hebben acht weken de tijd om bezwaar te maken.

De laatste zes maanden zijn er veel stemmen voor het plan binnengekomen nadat Ymere en Eigen Haard het plan opnieuw hebben uitgelegd aan bewoners en hen om instemming hebben gevraagd.

Corporaties niet naar de rechter
De corporaties hoeven zich nu niet tot de rechter te wenden om de renovatie door te laten gaan. De wet geeft individuele bewoners nog wel de mogelijkheid om hun bezwaren tegen de renovatie bij de rechter voor te leggen, ondanks de 70 procent instemming. Zij moeten die bezwaren dan wel binnen acht weken bij de rechter kenbaar maken.

De renovatie van Het Breed omvat verbeteringen van het complex en een flinke energiebesparing. Door alle maatregelen, zoals isolatie en dubbel glas, kunnen de stookkosten dalen met gemiddeld 40 per maand per woning. Het gehele complex stoot na de ingreep 50 procent minder CO2 uit. De afsluiting van trappenhuizen zorgt voor minder vervuiling, overlast en vandalisme en daarmee voor een aanzienlijke verbetering van de leefbaarheid in het complex.

Streven start uitvoering 2012
Ymere en Eigen Haard zijn van plan in 2012 te starten met de werkzaamheden. Ze voeren deze in goed overleg met alle huurders uit. Voor de daadwerkelijk start worden bewoners uitgebreid geïnformeerd over de uitvoering van de aanstaande renovatie en de begeleiding die zij daarbij krijgen.