Gemeente Súdwest Fryslân


Nieuws

Wethouder Sinnema gaf woensdag 25 mei startsein aanleg kunstgrasveld sportpark Tinga in Sneek

startsein

Sportwethouder Wigle Sinnema van Súdwest Fryslân gaf woensdag 25 mei om 15.30 de officiële aftrap van de aanleg van het tweede kunstgras hockeyveld op sportpark Tinga in Sneek. Dit deed hij samen met een aantal jeugdspelers van de Sneeker Mixed Hockey Club (SMHC) en in aanwezigheid van Jeroen Volkers, bestuurslid accommodatie.

¿

Het veld wordt in augustus opgeleverd, zodat de hockeyvereniging in het nieuwe seizoen er op kan spelen.

In november 2009 heeft de gemeenteraad van de voormalige gemeente Sneek besloten geld te reserveren voor het opknappen van sportpark Tinga. Deze opknapbeurt bestaat onder andere uit: het ombouwen van tien gravelbanen voor tennis naar zogenaamde smashcourt banen, inclusief nieuwe verlichting en hekwerken, nieuwe clubgebouwen en kleed- en wasgelegenheden voor zowel de tennis- als de hockeyvereniging, de aanleg van een tweede kunstgrasveld voor hockey en de aanleg van een beachvolleybalaccommodatie.

Met het uitvoeren van het project Tinga wordt een periode van investeringen in sportaccommodaties in Sneek en Ysbrechtum afgesloten. Alle sportaccommodaties van de voormalige gemeente Sneek zijn daarmee op het gewenste kwaliteits- en capaciteitspeil gebracht.
_MG_6181 _MG_6178