Delta


---

Bedrijfsfilm Sloe Centrale wint prijs

Middelburg, 26-5-2011

Eternal Energy over Sloe Centrale wint Intermedia Globe Gold in Hamburg De bedrijfsfilm 'Eternal Energy' over de Sloe Centrale won op woensdag 18 mei de prijs Intermedia Globe Gold tijdens het gala van het WorldMedia Festival in het Duitse Hamburg. De internationale vakjury, bestaande uit professionals in filmproductie en in bedrijfscommunicatie, oordeelde: "Emotie en verbeelding geven 'Eternal Energy' de nodige internationale charisma en een communicatieve kracht van 870 MegaWatt". WorldMedia Festival is één van de vier grote, jaarlijkse festivals voor bedrijfsfilms ter wereld.

Eeuwige energie
'Eternal Energy' is een filmproductie uit 2010 door het Middelburgse Juister Imaginairies in opdracht van Sloe Centrale B.V., een samenwerking tussen de Zeeuwse multi-utility company DELTA en het Franse elektriciteitsbedrijf EDF. In de film staat de opening van de Sloe Centrale centraal. De film toont zowel de overgang naar de toekomst als het elementair belang van energie uit, door te refereren aan de elementen water, vuur en aarde. Vandaar ook de titel van de film: 'Eternal Energy'.

CO2-armere wereldkampioen
Al een jaar na de opening van de gascentrale is de Sloe Centrale in het haven- en industriegebied Vlissingen-Oost een begrip door zijn opvallende vorm en knalgroene kleur. De centrale onderscheidt zich ook door de geavanceerde technologie, waarmee de Sloe Centrale elektriciteit opwekt die twee miljoen huishoudens bereikt. Het vermogen van 870 MegaWatt is goed voor iets meer dan vier procent van de elektriciteitsproductie in Nederland. De centrale kan in dertig minuten van stilstand naar vol vermogen worden gebracht. Daarmee is de Sloe Centrale wereldkampioen onder centrales van dezelfde afmeting. Bovendien stoot de Sloe Centrale 25 procent minder CO2 uit dan de gemiddelde gascentrale. Daarmee draagt de centrale bij aan de ambitie van DELTA om in 2050 CO2-neutraal te werken.