Gemeente Vlaardingen



-

Piet Boekhoud informateur in Vlaardingen

26-05-2011 |

Piet Boekhoud (CDA) wordt de informateur in Vlaardingen. De burgemeester heeft hem de opdracht gegeven te onderzoeken of een nieuw college van burgemeester en wethouders kan worden geformeerd met een werkbare meerderheid in de gemeenteraad. Op 13 juni 2011 brengt hij zijn rapport uit.

Tijdens een extra gemeenteraadsvergadering op maandagavond 23 mei 2011 heeft de burgemeester de opdracht gekregen van de gemeenteraad een informateur aan te stellen. De partijen VV2000/Leefbaar Vlaardingen, VVD, Lijst Kaufmann, AOV en Stadsbelangen Vlaardingen waren niet aanwezig. D66, PvdA, CDA, SP, ChristenUnie/SGP en Groen Links stemden voor het initiatiefvoorstel tot het aanstellen van een informateur. Trots op Nederland stemde tegen.

Piet Boekhoud is op dit moment actief voor Rotterdams Offensief en is als lector werkzaam aan de Hogeschool Rotterdam. Daarvoor is hij voorzitter geweest van het College van Bestuur van het Albeda College te Rotterdam. Piet Boekhoud was een van de initiatiefnemers van het `regionaal arrangement' voor de regio Rijnmond.

Momenteel bekleedt Piet Boekhoud diverse bestuurlijke functies. Ook was hij in 2001 voorzitter van de Commissie Boekhoud, ingesteld door minister Hermans, die zich bezighield met de doorstroomagenda voor het onderwijs. Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 heeft hij als informateur meegewerkt aan de totstandkoming van een nieuw Rotterdams College. Piet Boekhoud is geboren in Ridderkerk op 8 september 1950.

Contactinformatie

Postbus 1002
3130 EB Vlaardingen
Mail: Contactformulier
Tel. (010) 248 4000