Gemeente Purmerend

Wethouder slaat eerste paal Melkwegbrug

26 mei 2011

Markant herkenningspunt voor de stad - Wethouder Hans Krieger heeft de eerste paal voor de Melkwegbrug geslagen. De Melkwegbrug - in het verlengde van de Melkweg - is de nieuwe verbinding voor langzaam verkeer tussen Weidevenne en Centrum.

Lang verwacht

Bewoners van de Weidevenne hebben lang gewacht op een goede verbinding met het centrum. Al toen de gemeente begon aan de bouw van de Weidevenne werd een brug voor fietsers en voetgangers gepland. De huidige overgang is vooral geschikt voor auto's en voor langzaam verkeer niet voldoende veilig. De gemeenteraad besloot in 2006 dat de brug er moest komen.

Bijzonder ontwerp

De brug heeft een bijzonder ontwerp: de hoge boog over het kanaal bereikt een hoogte van ruim twaalf meter en biedt een geweldig uitzicht op de oude en nieuwe stad. De hoge boog is voorzien van traptreden voor voetgangers. Het lage deel maakt een slinger over het water en is geschikt voor fietsers, brommers en voetgangers. De brug wordt gebouwd met subsidie van Stadsregio Amsterdam. Hans Krieger: 'Ik ben blij dat we met de bouw van de brug beginnen. Het heeft voor de bewoners veel te lang geduurd. Mede door een flinke subsidie van de Stadsregio zijn we in staat een bijzonder herkenningspunt voor de stad te realiseren.'

Met het slaan van de eerste paal lost Hans Krieger een belofte in die hij bij zijn aantreden deed in het Noordhollands Dagblad. Daarmee ontkomt hij aan de afgesproken tegenprestatie als veerman met eigen sloep mensen tussen de beide oevers te moeten overzetten.