Gemeente Aalsmeer



Inspirerende presentaties over energiebesparing tijdens ondernemersavond

Maandag is de energieweek flitsend van start gegaan met een informatieavond voor bedrijven over energiebesparing en de activering van het oplaadpunt voor elektrische auto's van Autoschadebedrijf Pijnaker door wethouder duurzaamheid Ulla Eurich.

Wethouder Ulla Eurich: `De gemeente wil ondernemers een platform bieden om van elkaar te leren op het gebied van duurzame ondernemen en energiebesparing. Er is zoveel know how op dat gebied in onze gemeente. Vandaar het thema van de avond "ondernemers inspireren ondernemers". Wij waarderen het zeer dat de sprekers van deze avond bereid waren om hun kennis en ervaring te delen.'

Energie besparen maakt ondernemen goedkoper

Herman Zondag van softwarebedrijf Afas had een enthousiast verhaal over zijn paperless office Een kantoor zonder papier levert naast milieuvoordeel nog veel meer voordeel op: er zijn geen stoffige archiefkasten met als gevolg extra ruimte. Er hoeft niet meer gearchiveerd te worden. Dit werk `verdampt'. Het bedrijf heeft duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel.
Wijbe Zadel van De Loogman-groep lichtte het gebruik van een innovatief concept om het water in de wasstraat biologisch te reinigen toe. Het water kan op deze manier hergebruikt worden.
Dat een autobedrijf zich ook richt op duurzaamheid en nadenkt over de mobiliteit werd duidelijk aan de hand van de lezing van Wout Benning van Mercedes Benz.

Oplaadpunt voor elektrische auto's

Ko Pijnaker van het familiebedrijf Autoschade Pijnaker vertelde over de veranderingen die er sinds de oprichting van het bedrijf op het gebied van milieu en duurzaamheid hebben plaatsgevonden. De beelden van het spuiten van auto's zoals dat in de jaren vijftig gebeurde, zonder enige bescherming en het beeld van de huidige werknemer in zijn witte pak met adembescherming die met waterdragende lakken werkt, spreekt voor zich. Ook vandaag de dag vindt Pijnaker duurzaamheid heel belangrijk, vandaar de fiets, de elektrische scooter en de elektrisch auto die als vervangend vervoer worden aangeboden.

Energiezuinige verlichting

Tot slot een flitsend betoog van Frans Sneekes van Total Energy Solutions. Anders kijken naar verlichting kan een forse energiebesparing opleveren. Op een bord met een krijtje rekende Sneekes voor wat een gewone tl balk kost aan energie en geld en wat je kunt doen om dit bedrag naar beneden te krijgen zonder dat de ruimte minder verlicht wordt.

Ondernemersavond 23 mei