Vrije Universiteit Amsterdam
Persbericht

Amsterdam | Woensdag 11 mei 2011

Elsbeth Etty interviewt Stine Jensen in Literatuur op de Zuidas Op 26 mei interviewt Elsbeth Etty filosofe Stine Jensen over het boek Mrs. Dalloway van Virginia Woolf. Ware liefde is een van de zoetste bedwelmende leugens, volgens Stine Jensen. Ineens schrikken we op uit die bedwelming en zitten we midden in de intimiteit van de sleur. Als de keuzes die je in de liefde maakt niet je eigen keuzes zijn, dan kom je jezelf tegen. En dat is niet gezond.

Stine Jensen
Stine Jensen is filosoof, docent literatuurwetenschap aan de Vrije Universiteit en journalist.

Mrs. Dalloway van Virginia Woolf
Clarissa Dalloway is begin vijftig, elegant en de perfecte gastvrouw, maar ze voelt zich oud en uitgerangeerd. Haar man is succesvol, maar saai, en haar volwassen dochter heeft haar zorg niet meer nodig. Op een dag komt Clarissa haar voormalige aanbidder Peter tegen, die zij in een ver verleden heeft afgewezen. Wat zou er van haar geworden zijn als ze dertig jaar eerder voor een avontuurlijk leven met Peter had gekozen?

Perpetuareeks
De boeken die in deze serie worden besproken, zijn onderdeel van de perpetuareeks van uitgeverij Athenaeum. Deze reeks is een verzameling van de 100 beste boeken ter wereld.

Meld je aan en win!
De prijs is ¤5. Voor members en leden Vereniging VU Windesheim ¤2,550. Studenten gratis. Bij elke aflevering van Literatuur op de Zuidas verloten wij het boek dat besproken wordt onder alle aanmelders.

Waar en wanneer?


Datum: 26 mei 2011

Tijd: 19.30u


Plaats: Amsterdam | Zuidas - Amsterdam Bright City - Grand Café | Claude Debussylaan 2-8 Toegang: ¤ 5 | Leden vereniging VU-Windesheim ¤2,50 | Studenten gratis | Aanmelden via

VUconnected.nl



Vrije Universiteit Amsterdam