Gemeente Brummen


Raadsvergadering mei telt vijf hamerstukken

(Oorspronkelijke publicatie datum: 14-05-2011)

Donderdagavond 26 mei 2011 vindt er weer een besluitvormende raadsvergadering plaats. Op de agenda staan vijf inhoudelijke agendapunten. Alle staan als hamerstuk geagendeerd. Dat betekent dat de raadsleden er waarschijnlijk zonder debat een besluit over gaan nemen. De raadsvergadering is zoals gebruikelijk openbaar en begint om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis in Brummen. U bent natuurlijk van harte welkom om de vergadering bij te wonen.

Op de agenda staan een tweetal bestemmingsplannen. De gemeenteraad buigt zich namelijk over de vaststelling van het bestemmingplan voor de Windheuvelstraat 7 in het Brummense buitengebied (camping t Lentinck) en de Weverweg ongenummerd naast nummer 2 in Eerbeek. Ook de bouw van een woning aan de Domineeskamp (ongenummerd) in Hall wil het gemeentebestuur mogelijk maken.

Verder zal de gemeenteraad naar verwachting instemmen met de notitie Doel en functioneren van wijkraden. Deze notitie is in nauwe samenwerking met de acht wijkraden in onze gemeente opgesteld en beschrijft de wijze waarop gemeente en wijkraden met elkaar samenwerken. Het laatste agendapunt op de agenda is de aanwijzing van de eerste en tweede waarnemend raadsgriffier. Door het vertrek van de heer H. de Boer als mede-werker en daarmee ook huidig waarnemend raadsgriffier bij de gemeente Brummen, is het nodig om een nieuwe waarnemer aan te wijzen. De raad is voornemens mevrouw M. Froger als eerste en de heer G.J.M. van Dijk als tweede waarnemend griffier aan te wijzen.

Stukken raadplegen
De vergaderstukken kunt u vanaf vrijdag 20 mei 2011 raadplegen en downloaden via de website www.brummen.nl. Ook liggen er vanaf dan voor belangstellenden exemplaren van de agenda met de bijbehorende stukken gereed bij de centrale informatiebalie in het gemeentehuis en de dependance in Eerbeek.

Als gevolg van het op 28 september 2006 vastgestelde reglement van orde voor vergaderingen van de gemeenteraad is het niet meer mogelijk bij de besluitvormende raadsvergadering in te spreken. De inspraakmoge-lijkheden bij de fora zijn echter verruimd.