Gemeente Aalsmeer

ouders/verzorgers over aangehouden zweminstructeur

Informatie voor ouders/verzorgers over aangehouden zweminstructeur

De zedenpolitie Amsterdam-Amstelland doet onderzoek naar mogelijk seksueel misbruik van een kind door een zweminstructeur. De man die werkte bij zwembad de Waterlelie is inmiddels aangehouden. De man is deze week op non-actief gesteld.
Volgens het Openbaar Ministerie is er geen enkel verband met de Amsterdamse zedenzaak.

Woensdagavond 25 mei vindt een besloten bijeenkomst plaats voor alleen díe ouders waarvan het kind les heeft ontvangen op momenten dat verder toezicht afwezig was. Deze ouders zijn eerder deze week per brief persoonlijk geïnformeerd en uitgenodigd voor de bijeenkomst.

Ouders/verzorgers van kinderen die van deze zweminstructeur les hebben gehad (maar waarbij ook een tweede zweminstructeur en/of ouders aanwezig waren), worden later deze week per brief geïnformeerd.

Voor ouders/verzorgers die behoefte hebben om ergens hun persoonlijke vragen te stellen, is donderdag 26 mei vanaf 09.00 uur het Informatieadviescentrum geopend. Dit Informatieadviescentrum is hiervoor specifiek door de gemeente Aalsmeer opengesteld. Vanaf donderdagochtend vindt u op deze plek het betreffende telefoonnummer. Dit nummer is donderdag 26 mei van 09.00 tot 22.00 uur en vrijdag 27 mei van 08.00 tot 22.00 uur bereikbaar. Vanaf maandag 30 mei is het nummer dagelijks te bereiken op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur.