Senior verkiest vriendschap boven liefde

Persbericht van Goedenwel

Zeist, 26 mei 2011 - Alle senioren vinden vriendschap belangrijk. Als men moet kiezen, geeft 52% aan zelfs liever een goede vriend te hebben dan een liefdesrelatie. Een vaste relatie is voor 63% weggelegd. 64% heeft een handjevol vrienden en bijna 20% één hele goede vriend of vriendin. Dit blijkt uit een breed onderzoek onder 860 leden van seniorencommunity Goedenwel. 38% is tijdens zijn of haar relatie weleens verliefd geworden op een ander. Bijna driekwart van de respondenten is in zijn of haar leven een tot vijf keer echt verliefd geweest. De lente en de zomer zijn de seizoenen waarin het hart van de senior sneller gaat kloppen.

Eenzaam
11% van de deelnemers heeft geen goede vriend of vriendin en bijna 40% heeft geen relatie. Ook geeft 63% van de deelnemers aan graag meer vrienden te hebben. Sinds 2009 speelt Achmea hier op in met de online community voor senioren "Goedenwel.nl". Zo wordt senioren een makkelijke manier geboden om vanuit huis contact te leggen met andere senioren met dezelfde interesses. "Van deze mensen zou ik er niet één kunnen missen. Het is zelfs zo dat als iemand langer dan twee dagen niet aanwezig is in de groep de alarmbelletjes gaan rinkelen. Dan missen we elkaar." aldus Anne, groepsbeheerder van 'Even Praten' op Goedenwel.

Vriendschap
Senioren ontmoeten hun vrienden nu vooral online, via hobby en vrijwilligerswerk en via de sport- of woongelegenheid. Op de vraag of zij een kleine hechte vriendenkring verkiezen boven een grote meer oppervlakkige vriendenkring, kiest 82% voor een klein en hecht vriendengroepje. 30% heeft een beste vriend of vriendin van de andere sekse.

Liefde
Meer dan driekwart van de respondenten met een relatie is tevreden met de huidige partner. 10% geeft zelfs aan dat deze relatie nog altijd voelt als een wildwaterbaan. Bijna alle senioren geven aan nog wel eens iets romantisch te doen met hun partner. Daarnaast zijn ze van mening dat een relatie op latere leeftijd beter tegen een stootje kan dan voorheen.

Over Goedenwel
Goedenwel is een initiatief van Achmea en komt voort uit de ambitie om de 55plus doelgroep tegemoet te komen in een nieuwe levensfase. Deze derde levensfase, die volgens menigeen start rond het 55e levensjaar, brengt een hoop vragen met zich mee. Hoe lang wil ik nog werken, hoe is mijn pensioen geregeld, hoe blijf ik gezond, maar ook: Welke droom wil ik nog realiseren? Goedenwel speelt op al deze vragen in en geeft leden de mogelijkheid om met elkaar in contact te komen. Naast de community zijn er vacatures voor senioren te raadplegen en vragen te stellen aan een panel van experts. De community heeft 39.000 leden. Kijk ook op www.facebook.com/goedenwel.

Over Achmea Innovation Capital
Goedenwel is een initiatief van Achmea Innovatie. Andere initiatieven zijn: myler.nl, mijnerfenisgoedgeregeld.nl, pensioenkoers.nl, goedgenoeg.nl en mijnlevenzelfgeregeld.nl

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*

Links:
http://www.goedenwel.nl
Bijlage:
* 26052011_persbericht_senior_verkiest_vriendschap_boven_liefdepdf




Razende Robot Reporter