Gemeente Papendrecht

Persbulletin 26 mei 2011

Bouw sportcentrum gegund aan Pellikaan

Op 24 mei 2011 heeft het college van Papendrecht besloten om de bouw van het nieuwe sportcentrum aan de Lange Tiendweg te gunnen aan Pellikaan Bouwbedrijf BV uit Tilburg. Dit besluit is de afronding van een intensief beoordelingstraject in het kader van de Europese aanbesteding. Vier plannen voor het nieuwe sportcentrum zijn beoordeeld en gewogen. Het plan van Pellikaan voldeed het best aan de vooraf gestelde criteria.

Het nieuwe sportcentrum vormt een belangrijk nieuw element van het sportvriendelijke Papendrecht. Het zal bestaan uit een dubbele sporthal, een binnenzwembad en een buitenzwembad met ligweide. Op basis van de nu bekende planning start de bouw in 2012.

Over enkele weken zal meer informatie gegeven worden, onder andere in de vorm van een nieuwsbrief. Op dit moment kan nog geen inhoudelijke informatie over de bouwplannen gegeven worden in verband met noodzakelijke procedures rond de aanbesteding.

Meer informatie over (de voorgeschiedenis van) het nieuwe sportcentrum is te vinden op www.papendrecht.nl/sportcentrum.

Nieuwe Sport- en beweegkalender
De gemeente Papendrecht heeft opnieuw een Sport- en beweegkalender uitgegeven waarin tal van mogelijkheden zijn opgenomen om te sporten en bewegen. De gemeente stimuleert sporten en bewegen als basis voor een goede gezondheid, maar ook als middel om deel te nemen aan de samenleving.
In de Sport- en beweegkalender 2011- 2012 staan onder andere alle sport- en beweegprojecten die op initiatief van de gemeente Papendrecht aangeboden worden, zoals Kies voor Hart en Sport voor het basisonderwijs, Cruyff Courtactiviteiten, beweegactiviteiten 60+, gemeentelijke schoolsportdag en de sportclinics voor het voortgezet onderwijs.

De kalender is uitgebreid met de 30-minuten bewegen activiteiten, Powerpark, Nationale Sportweek, Avondvierdaagse, Zwemvierdaagse, enzovoort tot een zeer compleet aanbod, niet alleen geschikt voor leerlingen, maar voor iedereen die wil sporten en bewegen.

Alle scholen in het basis- en voortgezet onderwijs ontvangen de Sport- en beweegkalender. Op de website www.papendrecht.nl/sportstimulering is de Sport- en beweegkalender ook te downloaden.
Nieuwe activiteiten of aanpassingen kunt u doorgeven via sportconsulent Heidy van Dam, t. 14 078 of e-mail: h.vdam@papendrecht.nl.

Kent u dit kunstwerk?
In Papendrecht is veel kunst, alleen zijn niet alle kunstwerken even makkelijk te vinden of goed zichtbaar vanaf de openbare weg. Gemeente en Stichting Culturele Raad werken aan een nieuwe kunstroute (wandel- en/of fietsroute) in Papendrecht. Zij inventariseren daarom waar zich in Papendrecht bekende én onbekende kunstwerken bevinden in de publieke ruimte of op particulier terrein.

Kent u zo'n kunstuiting die de moeite waard is om in de kunstroute op te nemen en zo voorbijgangers op te attenderen? Meld deze dan aan onder vermelding van locatie, eventueel de kunstenaar en eventueel een foto. Mail uw inzending vóór 1 juli naar j.mol@papendrecht.nl

Verenigingen meld u aan voor de verenigingsmarkt op Powerpark Zaterdag 25 juni a.s. wordt voor de 11de keer Powerpark in Papendrecht gehouden. Natuurlijk weer in het Vondelpark. Met 's middags van 13.00 tot 17.00 uur een programma voor alle leeftijden (kinderen, jongeren, ouders en grootouders) en 's avonds een programma speciaal voor jongeren.
Tijdens het middagprogramma krijgen Papendrechtse verenigingen en instellingen gelegenheid zich te presenteren, demonstraties te geven, publiek bij activiteiten te betrekken, (nieuwe) leden en/of vrijwilligers te werven, enzovoort.

Een deel van het veld wordt geschikt gemaakt voor bijvoorbeeld balsporten. Op het veld en het podium kan verder muziek worden gemaakt, gedanst, geknutseld, gebarbecued, geschminkt. Verenigingen kunnen dit uiteraard zelf invullen of alleen een informatiekraam plaatsen. Verkoop van artikelen is toegestaan en sportverenigingen kunnen de gemaakte kosten declareren via de jeugdsportsubsidie.

Heeft uw vereniging of instelling belangstelling voor de verenigingsmarkt? Neemt u dan vóór 11 juni contact op met Liesbeth van der Giessen, t. 14 078 of e-mail l.vdgiessen@papendrecht.nl.