Food-executives.nl brengt vraag en aanbod in de foodsector bij elkaar


braamt, 20110526 -- Food-executives.nl is hét nieuwe online platform voor werkgevers en werknemers in de foodsector die elkaar direct kunnen vinden voor de invulling van HBO+ functies. En dat zonder tussenkomst van een intermediair!

Food-executives.nl brengt vraag en aanbod van HBO+ kandidaten in de foodsector bij elkaar. Vacatures (vast en interim) worden online gematched met de profielen van kandidaten. Werkgevers kunnen hun wervingskosten met meer dan 80 % omlaag brengen, kandidaten schrijven zich gratis in. Eenmaal een abonnement op Food-executives.nl en bedrijven kunnen ongelimiteerd vacatures plaatsen en hebben direct toegang tot foodwerkend Nederland op HBO+ niveau.

Ondernemers in food
De initiatiefnemers van Food Executives zijn Fred van Megen en Halbe Vogel. Beide zijn al jaren actief als ondernemer in de foodsector, Van Megen met executive search en Halbe Vogel als management consultant op het gebied van new business development. In 2007 hebben ze Food Force gestart, een interim management bureau dat interim managers plaatst in eindverantwoordelijke functies in de foodsector. ‘Met Food Force waren we 4 jaar geleden het eerste interim management bureau, dat zich uitsluitend richt op de foodsector. Voor vele bureaus een kleine markt, voor ons is het dé markt’, aldus Halbe Vogel. Zo getuigt ook het meest recente initiatief van beide heren, namelijk Food Exectuives. 

Food-executives.nl komt voort uit het feit dat er een toenemende druk komt te staan op het huidige business model van intermediairs als executive search en interim management bureaus. Door het gebruik van sociale media komen bedrijven en medewerkers in toenemende mate direct met elkaar in contact en passeren daarmee de executive search en interim management bureaus. ‘Als vraag en arbeid elkaar direct willen vinden, dan moeten wij ervoor zorgen dat dat op een gebruiksvriendelijkere en effectievere manier gaat dan de sociale media dat kunnen. Dit was voor ons de reden om een digitaal employability platform in de foodsector te starten, waarop bedrijven en food managers en professionals elkaar direct kunnen vinden. En dat zonder tussenkomst van een intermediair’, vertelt Van Megen.


Concurrentiekracht
Volgens Halbe Vogel wordt het concurrerende vermogen van de Nederlandse foodsector vergroot als de doorstroom en de instroom van arbeid wordt verhoogt. ‘Wij willen de arbeidsmarkt in de Nederlandse foodsector transparant en toegankelijk maken. Met dit digitale platform brengen we vraag en aanbod van HBO+ arbeid direct met elkaar in contact. Alleen dán zijn we als foodsector in staat de door- en instroom van HBO+ arbeid te verhogen’.

Daarnaast verwacht Van Megen dat de flexibilisering van arbeid in de komende jaren zal blijven  doorzetten. Mensen laten zich niet meer voor lange tijd binden aan één en dezelfde werkgever. ‘Als je vroeger met 4 jaar van baan veranderde, was je een jobhopper. Tegenwoordig veranderen mensen al om de 2 jaar van baan. Sterker nog, Nederland kent op dit moment 770.000 freelancers die om de paar maanden van opdrachtgever wisselen. Kortom, werkgevers zullen veel meer gaan werven, waardoor de werving en selectiekosten nog meer zullen gaan toenemen’.

Met Food-Executives.nl zijn werkgevers in de foodsector in staat op een snelle manier hun vacante functies in te vullen met geschikt HBO personeel. En dat tegen betaling van een relatief laag bedrag voor één abonnement. Bovendien hebben de werkgevers direct toegang tot heel foodwerkend Nederland en zijn ze niet gebonden aan exclusiviteitsafspraken van bestaande werving & selectie bureaus.   

Succesvolle start
Food-Executives.nl kent een succesvolle start! Sinds het online gaan in januari 2011 hebben diverse kandidaten een nieuwe job aanvaard bij de aangesloten bedrijven. Op dit moment werken ruim 50 bedrijven met Food-executives.nl. Óf de bedrijven plaatsen hun vacatures voor online matching met profielen van food managers en professionals óf zij gaan zelf zoeken naar geschikte kandidaten voor functies die ze niet in de openbaarheid willen hebben. Per slot van rekening hebben de bedrijven via Food-executives.nl direct toegang tot geheel foodwerkend Nederland op HBO+ niveau. ‘Althans, dat is onze uiteindelijke droom’, zegt Halbe Vogel. ‘We hebben wel de hulp van de industrie nodig om van dit initiatief een succes te maken. Immers, het is in ons aller voordeel. De werving en selectiekosten gaan binnen de foodsector fors naar beneden en de besparing kan vervolgens worden aangewend om bijvoorbeeld jonge mensen te stimuleren in de foodindustrie te gaan werken’.

Gebruiksvriendelijk en foodspecifiek
Wat verklaart nu het plotselinge succes van Food-executives.nl? Volgens van Megen: ‘wij denken dat het een combinatie is van gebruiksvriendelijkheid enerzijds en foodspecifiek anderzijds. Als je eenmaal een account hebt aangemaakt, dan wijst het vanzelf. Het gemak waarmee je matchings kunt laten doen of zelf op zoek kunt gaan naar vacatures en kandidaten verrrast zowel de werkgevers als de kandidaten’. 

Het foodspecifieke karakter van het platform uit zich in de kwaliteit van de matching en de kwaliteit van de kandidaten. Food Executives behoudt zich dan ook het recht voor om kandidaten te weigeren, die niet voldoen aan het profiel van de Food Executive. Zoals Vogel aangeeft ‘De werkgever wil immers maar een keuze uit een beperkt aantal kandidaten, als het profiel van de kandidaat maar goed overeenstemt met de vacature. Dit is overigens wel een blijvend punt van aandacht, aangezien je de kwaliteitseisen steeds kunt aanscherpen als het aantal vacatures en kandidaten in Food-executives.nl blijft stijgen’.

Young Food Executives
Binnenkort is het ook mogelijk voor HBO- en WO-studenten aan foodgerelateerde opleidingen om zich als Young Food Executive in te schrijven. De profielen van studenten worden online gematched met beschikbare stage- en afstudeeropdrachten in de Nederlandse foodsector. Hiermee verkrijgt de industrie direct contact met de komende generatie van food managers en professionals en dat terwijl ze nog in opleiding zitten. ‘De vraag naar stagiaires is groter dan het aantal beschikbare studenten. We zullen als foodsector moeite moeten doen om het voor studenten zo gemakkelijk mogelijk te maken ons te vinden. Food-executives.nl maakt het mogelijk’, aldus Vogel.

‘Funda in food’
Met Food-executives.nl beschikt de Nederlandse foodsector over een uniek initiatief op het gebied van werving en selectie van HBO+ personeel. Volgens Vogel en Van Megen wordt Food-executives.nl de ‘funda van werving en selectie binnen food’.

FOOD-EXECUTIVES.NL – 1 klik verwijderd van je volgende functie in food. www.food-executives.nl