Ingezonden persbericht


Pers Presentatie

Gluren door Muren
Do. 26-05 11.00 uur

Op 26 mei a.s. zullen wij ons nieuwste product gaan presenteren: Gluren door Muren

Met behulp van een smartphone kunnen bezoekers (en bewoners) van de Hanzesteden aan de IJssel vanaf dan een bijzondere wandeling gaan maken door de zeven historische binnensteden. Naast deze algemene tocht zal er daarna ook nog een speciale tocht voor de jongeren ontwikkeld worden. En wie niet over een eigen smartphone beschikt, kan er één huren bij de lokale VVV.

Met behulp van overzichtelijke kaartjes, foto's met routeaanduidingen en gesproken tekst wordt de bezoeker door de stad geleid. Langs panden die niet alleen bijzonder zijn maar veelal niet of beperkt toegankelijk zijn voor het publiek. Ter plekke krijgt de bezoeker informatie over het pand maar kunnen ook beelden (foto's) van het interieur van het pand worden opgevraagd. Op die manier kan men dus bijna letterlijk door de muren van de historische panden heenkijken.

Op deze manier koppelen we de cultuurhistorie van de Hanzesteden aan de moderne techniek. Bovendien is de bezitter van een smartphone niet langer afhankelijk van de openingstijdens van de lokale VVV voor het maken van een stadswandeling.

Graag laten wij u op 26 mei zien en beleven hoe deze wandeling er uit ziet.

We vernemen graag van u of u aanwezig zult zijn bij deze presentatie en of u zelf de beschikking heeft over een smartphone (android of IPhone. Géén Blackberry):

info@hanzesteden.info

Donderdag 26 mei 2011
11.00 uur
GOBT
Pikeursbaan 23
7411 GT Deventer
(gratis parkeerplaatsen achter het pand, melden via de intercom)