Productschap Diervoeder

Nieuws update van het Productschap Diervoeder, 26 mei 2011

Renée Bergkamp voorgedragen als voorzitter productschappen Akkerbouw, Diervoeder, Wijn en HPA

PERSBERICHT

De besturen van de productschappen Akkerbouw, Diervoeder, Wijn en HPA dragen mw. mr. Renée Bergkamp voor als voorzitter van deze productschappen. Woensdagavond 25 mei stemden de besturen tijdens een bijzondere bestuursvergadering unaniem en van harte in met deze kandidaat. Als Hare Majesteit de Koningin de voordracht omzet in een benoeming, volgt Renée Bergkamp de huidige voorzitter Theo Meijer op per 1 januari 2012.

Bram Bierens, voorzitter van de benoemingsadviescommissie, is blij met de voordracht van Renée Bergkamp. "Tijdens de gesprekken met de commissie heeft zij laten zien dat zij een heldere visie heeft op het functioneren van de productschappen, nu en in de toekomst. Die visie in combinatie met haar jarenlange ervaring op het hoogste ambtelijke niveau, maakt haar voor ons de ideale kandidaat en past uitstekend in de plannen voor verdere samenwerking van de productschappen."

Mw. Bergkamp is enthousiast. "Ik heb in de afgelopen jaren ondervonden hoe belangrijk het is dat in een sector goed wordt samengewerkt. Bijvoorbeeld bij incidenten in de voedselketen of bij de implementatie van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid. Ook voor (sociale) innovatie, die vaak door publiek - private samenwerking tot stand komt, zijn de productschappen bij uitstek geschikte partners. Ze passen uitstekend bij de nieuwe topsectorenaanpak en dragen door hun samenwerking met kennisinstellingen en de overheid bij aan thema's als voedselveiligheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzame energie. Die meerwaarde van de schappen moet binnen de eigen sector, maar vooral ook daarbuiten goed voor het voetlicht komen. Nauwe samenwerking tussen de productschappen is voor mij in deze tijd een vanzelfsprekendheid. Daardoor blijven de kosten beheersbaar en kunnen we van elkaars kennis profiteren. Efficiency en effectiviteit gaan daarmee hand in hand ".

Renée Bergkamp (51) is haar carrière in 1983 begonnen bij het Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij (LNV) als jurist bij de Directie Juridische Zaken. Daarna was zij daar tot 1994 werkzaam als adjunct-directeur. In 1994 werd ze plaatsvervangend Directeur Internationale Zaken van het Ministerie van LNV en woordvoerder in het Comité Special Agriculture. In september 1999 vertrok ze naar het Ministerie van Justitie, waar ze een jaar werkzaam was als Directeur Handhaving en vervolgens als Directeur Vreemdelingenbeleid. In 2002 ging zij terug naar het Ministerie van LNV, nu in de functie van Directeur-Generaal. In september 2007 maakte zij de overstap naar het huidige Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Mw. Bergkamp vervult daar de functie van Directeur-Generaal Ondernemen en Innovatie.

De productschappen zijn in het wervingstraject bijgestaan door het Nationaal Register. Partners in het Nationaal Register zijn: CNV, FNV, MHP, de Nederlandse vereniging Commissarissen en Directeuren en VNO-NCW.



Productschap Diervoeder